Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez robert_b Zobacz posta
    Przecież podobne zdjęcie jak książka z przykładu @Heldbaum możesz zrobić swoim nowym smartfonem z optyką obliczeniową?
    No właśnie @jan pawlak nie może i nigdy nie zrobi niczym takich zdjęć jak prezentuje Heldbaum, bo nie naumiał się zestawiać ze sobą parametrów trójkąta ekspozycja oraz pracy w manualu. Robiąc foty smartfonem nawet nie zbliży się do charakteru i głębi fot wykonanych zwykłym aparatem foto.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Na jakiej podstawie są twierdzenia że smartfonem prezentowanych tutaj zdjęć teraz nie da sie zrobić ?
    jp
    Odpowiem pytaniem : @jan pawlak - próbowałeś dopinać do smartfona optykę typu 150-600 mm ? Bo ja taką podpinam pod swój aparat fotograficzny i bez niej nie da się uzyskać zbliżeń niezbędnych w fotografii sportu, przyrody (płochliwe ptactwo) oraz ponaddźwiękowych fruwadeł na niebie.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jestem prawie pewien że gdyby np. kol. Bangi chciał zrobić dobre zdjęcie samolotów (dobrym) smartfonem to zrobiłby nie gorsze niż prezentuje tutaj aparatem.
    jp
    Nie ujmując nic zdjęciom kolegi pewnie myślisz o fotach na szerokim kącie, gdy fruwadła są jeszcze na płycie lotniska, bo jakoś nie widzę możliwości fotografowania smartfonem ponadzwiękowych myśliwców podczas przelotów.

BTW -
    @jan pawlak - widząc Twoje zdjęcia wykonane dookoła obejścia domu oraz w jego wnętrzu na 51.200 ISO wykonywane ze statywu A7R3 wręcz pewien jestem, że każdy piszący w tym wątku wykona lepsze od Ciebie zdjęcia zarówno: technicznie, kompozycyjnie i jakościowo i zrobi je czymkolwiek , czyli nawet Ami, Druhem , Startem itp.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 05-03-2023 o 23:24
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów