Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Janie, aby daleko nie szukać jak fałszujesz fakty cytuję:

Powtórzę się:
    "Janie! używając aparatu Sony A7R3 + FE 2.8/16-35, f=23mm, stawiasz go na statywie i następnie ustawiasz na obiektywie przysłonę f/5.6, czas t=1/25s, jednocześnie ustawiając na aparacie czułość ISO 51.200 ???? Dzięki temu zabiegowi na fotach z A7R3 widać gargantuiczne ziarno wielkości grochu!"
    Potraktuję to jako Twoje pytanie, Janie, dlaczego takie ustawienie Zgoda ?

Odpowiedź :

1.
    Jestem fanie ostrości, przy przesłonie f/5.6 to dla tego obiektywu optimum.
    Takie ustwienie bo zaprogramowana jest tak u mnie 1, 2 to dynamiczna scena a 3 to statyw.
    Czas i ISO "wyliczył" aparat z AutoISO a w smartfonie wyliczył smarfon
    Bardzo dużo zdjęć w podrózy gdy bez statywu tak robiłem i odszumiałem z dobrym skutkiem. Tak więc jest zaprogramowane
    A celem było porównanie jak to będzie gdy zamiast A7R3 będę robił smartfonem, oba bez statywu.
    A na statywie postawiłem na wszelki wypadek bo czas z AutoIso wyszedł 1/25s, by nie robić kilku i wybierać do porównania najostrzejsze. Na kilka zdjęć przy tych ustawienia z ręki nie wszystkie są jednakowo ostre.
    2.
    Ponieważ zgłaszano "prośby" z inne ustawienie to zrobiłem i pokazałem dla ISO 1000 które mam nadzieję też oglądałeś
    3.
    Przepraszam, to maja wina że nie wyjaśniłem jasno i wyraźnie, że nie napisałe dlaczego, ze pozostawiłem to domyślności czytelników, że zakładałem że wszystko będzie oczywiste. Błędnie.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-02-2023 o 16:32
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów