Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Aparaty foto a smartfony

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Rozumiem że masz mnóstwo obowiązków i nie możesz czytać starannie.
    W tym wątku, który założyłem precyzyjnie wyjaśniłem dlaczego to robię i jako jest cel.
    A może za mało precyzyjnie ?

jp
    Serio to ja też dalej nie rozumiem. Szczególnie, że świetnie pamiętam tutaj całe wątki o Canonie, zmianie na Sony, super jakości, liczeniu pixeli, ostrości, etc. Na większość Twoich problemów (jeśli nie wszystkie) ma wpływ to jak robisz zdjęcia (czyli bezsensowne obładowanie jak wielbłąd). Może prościej napisać, że Sony się znudziło i czas pobawić się czymś innym.

Ps. Tyle stron wałkowania, że komórka można zrobić zdjęcie... Oczywiście, że można, i to od wielu lat, dziesiątki drukowanych wystaw, zrzeszeń typu MobileFotoTrip udowadniają to od lat...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 07-08-2022 o 15:39

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Aparaty foto a smartfony

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Serio to ja też dalej nie rozumiem. Szczególnie, że świetnie pamiętam tutaj całe wątki o Canonie, zmianie na Sony, super jakości, liczeniu pixeli, ostrości, etc. Na większość Twoich problemów (jeśli nie wszystkie) ma wpływ to jak robisz zdjęcia (czyli bezsensowne obładowanie jak wielbłąd). Może prościej napisać, że Sony się znudziło i czas pobawić się czymś innym.

Ps. Tyle stron wałkowania, że komórka można zrobić zdjęcie... Oczywiście, że można, i to od wielu lat, dziesiątki drukowanych wystaw, zrzeszeń typu MobileFotoTrip udowadniają to od lat...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
    Streszczę.

Staram się pokazać aktualny stan technologii fotografii obliczeniowej firmy Samsung na przykładzie superfonu S22 Ultra i ocenić w stosunku do aktualnego stanu technologii fotografii (cyfrowej) firmy Sony na przykładzie A7R3 + obiektywy G, GM czy na zdjęciach prezentowanych na TV 4k 65 cali widzę różnicę, dla mnie akceptowalną/nieakceptowalną.
    Wykonanych w różnych sytuacjach zdjęciowych.
    Niejako przy okazji dzielę się swoimi spostrzeżeniami/odczuciami kogoś kto wchodzi w świat smartfoto o różnicach w stosunku do świata "klasycznego" foto.

To wątek Aparaty foto a smartfony.
    Nie ma przymusu czytania i/lub "zabierania głosu"

jp

PS
    Tak jak nie było przymusu chodzenia w niedziele do sklepów
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-08-2022 o 17:27
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów