Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Aparaty foto a smartfony

Napiszę tak żebyś zrozumiał o co mi chodzi. Spróbuj przekonać kogoś kto smartfonem fotografuje żeby wydał 10tys.zl na aparat, obiektywy, komputer, monitor, oprogramowanie. Powodzenia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Producenci aparatów nie muszą nic wymyślać, żeby zachęcić "pstrykaczy", bo ci nigdy nie byli najważniejszym targetem.
    No nie wiem. Były lata kiedy sprzedaż w działach dla pstrykaczy była siłą napędową firm foto. To właśnie się teraz zmieniło.
    To także zdefiniuje kto na tym rynku zostanie, bo moim zdaniem miejsce na zaawansowany sprzęt foto nadal na rynku będzie. Nie każdy chce fotografować "telewizorem" i nie każdy się zgodzi na ergonomię z tym związaną. Myślę że jest całkiem spory rynek entuzjastów foto którzy nadal są skłonni wydawać na to kasę.
    Moim zdaniem obecna odpowiedź firm na to zapotrzebowanie ustali na lata sytuację na rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Spróbuj przekonać kogoś kto smartfonem fotografuje żeby wydał 10tys.zl na aparat, obiektywy, komputer, monitor, oprogramowanie. Powodzenia...
    Oszalałeś? Jakie 10 tys? Aparat możesz kupić już za 7 stów i to z obiektywem, a komputer to w każdy chałupie teraz jest. Właśnie w tym cała rzecz, że tak robi fotoamator. Ken i Barbie sądzą, że bez 10 tysi na aparat, nie mają co startować... No i chyba mają rację.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Chyba jednak nie zauważyłeś ironii w moim pierwszym poście.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów