Strona 33 z 296 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Aparaty foto a smartfony

Nie. My żyjemy w innych światach. Leon już o tym powiedział, parę postów wcześniej. I ja chyba zrobię najlepiej, jak wezmę z niego przykład i dam se spokój z dalszą dyskusją w tym temacie. Każdy wie, o co chodzi i niech każdy zostanie przy swoim.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie

Często bywam na imprezach masowych jak i prywatnych, na różnego rodzaju aktywnościach w większej grupie ludzi i wnioski moje są takie, że na palcach jednej ręki policzę osoby z aparatami a jeszcze kilka lat temu było ich całkiem sporo. Zawodowo filmuję, jestem fotoamatorem od 40 lat. Używam kamer, aparatów jak i smartfona przy czym zawodowo wyłącznie kamer i aparatów w roli kamer a prywatnie smartfon jest w częstym użyciu bo po prostu mam go zawsze przy sobie jednak na pokazy lotnicze zabieram bez dwóch zdań aparat. Widzę jednak co się dzieje wokół. Zresztą nawet to forum doskonale obrazuje obecną sytuację jeśli chodzi o amatorską fotografię.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Panie Janie to Panskie auto nawet przy 50 ledwo się ciągnie. Z reszta to porównanie jest nietrafione.
    dokładnie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Mówiłem sobie, że nic nie powiem w tym wątku, ale nie da się: o zdjęciach z postu nr 311.
    To jest jakaś tragedia - tak zj e b a n ych czerwieni już dawno nie widziałem. Te zdjęcia nadają się tylko do kosza. No chyba że ktoś lubi estetykę lalki Barbie.
    czerwienie to dramat, ale ogólnie może estetyka zdjęć (z aparatu) twórcy wątku była zawsze taka (nazwałbym to hadeer z suwakamu za bardzo z prawej) że fotografia obliczeniowa mu po prostu pasuje.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 30-07-2022 o 18:55

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Proponuję zabrać na ten w/w koncert M9 i S22. A potem porównać zdjęcia.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie

Ja to doskonale wiem tylko spróbuj przekonać te setki ludzi ze smartfonami, że aparat zrobi lepsze zdjęcia. Powodzenia...

Początki nałogu
    Miasto
    EU

No jak nie, jak tak. Przecież aparat zawsze robi lepsze.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie

Napiszę tak żebyś zrozumiał o co mi chodzi. Spróbuj przekonać kogoś kto smartfonem fotografuje żeby wydał 10tys.zl na aparat, obiektywy, komputer, monitor, oprogramowanie. Powodzenia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Producenci aparatów nie muszą nic wymyślać, żeby zachęcić "pstrykaczy", bo ci nigdy nie byli najważniejszym targetem.
    No nie wiem. Były lata kiedy sprzedaż w działach dla pstrykaczy była siłą napędową firm foto. To właśnie się teraz zmieniło.
    To także zdefiniuje kto na tym rynku zostanie, bo moim zdaniem miejsce na zaawansowany sprzęt foto nadal na rynku będzie. Nie każdy chce fotografować "telewizorem" i nie każdy się zgodzi na ergonomię z tym związaną. Myślę że jest całkiem spory rynek entuzjastów foto którzy nadal są skłonni wydawać na to kasę.
    Moim zdaniem obecna odpowiedź firm na to zapotrzebowanie ustali na lata sytuację na rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Spróbuj przekonać kogoś kto smartfonem fotografuje żeby wydał 10tys.zl na aparat, obiektywy, komputer, monitor, oprogramowanie. Powodzenia...
    Oszalałeś? Jakie 10 tys? Aparat możesz kupić już za 7 stów i to z obiektywem, a komputer to w każdy chałupie teraz jest. Właśnie w tym cała rzecz, że tak robi fotoamator. Ken i Barbie sądzą, że bez 10 tysi na aparat, nie mają co startować... No i chyba mają rację.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Chyba jednak nie zauważyłeś ironii w moim pierwszym poście.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Strona 33 z 296 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów