Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
Ja dodam jeszcze, ponieważ pojawił się zarzut, jakobym ja coś sobie "uzurpował".

To WY (apologeci i obrońcy smartfonów) uzurpujecie sobie prawo smartfonów do fotografii. Robicie to wszelkimi dostępnymi środkami i wszędzie. Na każdym forum, na każdym "niezależnym" portalu, jest jakiś "wolontariusz", który próbuje wmówić społeczeństwu, że smartfony są urządzeniami do fotografii. Otoczony przez liczne grono poklepujących go po plecach prozelitów, wstawiających od czasu do czasu "spontaniczne" zdjęcia z telefonu, że niby "się da".

Więc będę z tym walczył, i będę prowadził krucjatę przeciwko telefonom, bo fotografia należy do mojego pokolenia, jest moją pasją i poświęciłem jej kawał życia.

Na szczęście, brakuje Wam jednego. Jeszcze nikomu nie udało się udowodnić, że smartfon może zastąpić aparat. Wszystkie rzekomo obiektywne "testy", albo artykuły, jak to "najlepszy fotograf ślubny na świecie zrobił reportaż telefonem", te wszystkie kanały na yt, to jest jeden wielki fejk. Są zresztą liczne dowody na to, że "rewelacyjne" zdjęcia z telefonów, były tak naprawdę robione aparatami, w profesjonalnym studio.

Krótko mówiąc, producenci i handlarze smartfonów robią wszystko, co w ich mocy, by ZAWŁASZCZYĆ sobie fotografię, ale im się to nie uda. Już przegrywają i to na całej linii. I to jest rzeczywiście dobra wiadomość.
Zabrzmiało jak manifest.
"Pełna klatka nie zgineełaa póki my żyjemy..."