Strona 279 z 296 PierwszyPierwszy ... 179229269277278279280281289 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 781 do 2 790 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

To nazywasz merytoryczną odpowiedzią w wątku aparat a smartfon ?
    To nie jest wątek aparat a smartfon, tylko Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Tym samym autor "rozważań" zamieszczanych w wątku podlegać może krytyce, gdy jego „rozważania” pozbawione są logiki, sensu, przedstawiają kłamliwe wnioski (a raczej wniosków nie ma w ogóle, bo to w czym nosić smartfon, czy jakie napoje zabierać przy okazji nie ma związku z tematem wątku), a do tego opatrzone są zdjęciami o żenująco niskiej jakości, wskazującej na kompletny brak umiejętności fotografowania. Pomijam fakt, że autor nie dorósł do prowadzenia jakiejkolwiek dyskusji, wielokrotnie obraża uczestników wątku, unika odpowiedzi na zadawane pytania. Istotnym jest też fakt, że forum ma charakter publiczny i są osoby szukające na nim merytorycznej wiedzy. W ślad za tym publikowane przez autora banialuki mogą wprowadzać w błąd czytelników nie mających świadomości, że autor nie posiada jakichkolwiek kompetencji czy wiedzy upoważaniającej do prowadzenia merytorycznej dyskusji.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Przy ocenach, testach itd. trzeba oddzielić emocje od rozumu
    Każdy, kto używa rozumu, zabierze na taką imprezę 70-200/2.8. Warunek - musi umieć go używać. Oraz aparatu.
    Telefon też zabierze. Żeby zadzwonić do rodziny i pochwalić się sukcesem dziecka. Dobre zdjęcia pokaże później, nie trzeba 15 sekund po przekroczeniu linii mety. To nie olimpiada.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie

Niestety zdjęcia po fakcie są w obecnych czasach nic nie warte nie mówiąc o tym, że zamiast zdjęć powinna być relacja na żywo

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Fakty w obecnych czasach, też są nic nie warte...
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Niestety padał deszcz i event odwołano .
    @jan pawlak jeśli biorąc pod uwage tylko optykę, kilka kryształków vs profesjonalny zoom reporterski to smartfon już kwiczy.

Nawet się nie bedę znęcał nad martycą R5 vs SGS23. Niestety biegnącego dziecka nie da się zestackować. To nie zęby niemowlaków które Samsung promował rok czy dwa lata temu .

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Niestety padał deszcz i event odwołano .
    @jan pawlak jeśli biorąc pod uwage tylko optykę, kilka kryształków vs profesjonalny zoom reporterski to smartfon już kwiczy.

Nawet się nie bedę znęcał nad martycą R5 vs SGS23. Niestety biegnącego dziecka nie da się zestackować. To nie zęby niemowlaków które Samsung promował rok czy dwa lata temu .
    fotografia obliczeniowa obliczy wszystko nawet sobie nie zdajemy sprawy jaki to potencjał jest, karawana oblicza dalej i szybciej niż jakiś tam profesjonalny zoom reporterski
    EOS 3, 5D, R5

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To nazywasz merytoryczną odpowiedzią w wątku aparat a smartfon ?

Anselm jak zwykle popełnił błędy wynikające z braku wiedzy i wyjątkowego zaufania do folderów reklamowych. Najpierw z canona przesiadał się na ML Sony, co nie wpłynęło na poprawę jego zdjęć (prawdopodobnie sprzęt sony zwyczajnie był dla niego zbyt zaawansowany). Mieliśmy tu dziesiątki jego postów po tej zmianie świadczących o głębokiej frustracji. Następnie w panice zaczął szukać prostego, mało skomplikowanego rozwiązania i wziął samsunga. Swoją fotografię w ten sposób doprowadził na skraj nędzy i rozpaczy. Jest więc ten wątek wartościowy o tyle, że pokazuje jak daleko można się pogubić, gdy zamiast skupić się na zaznajomieniu z tematem szukamy narzędzi, które automatycznie zrobią za nas pracę. Miejmy nadzieję, że szukający pomysłu na forum na swoją fotograficzną drogę wyciągną z tego dobrą nauczkę.

jp
    Tu masz całkowitą rację takie wycieczki osobiste są zupełnie nie na miejscu

To są dane o dostawach do magazynów (po ostatnich zawirowaniach w dostępie do części do produkcji) a nie o wielkości sprzedaży.
    https://www.optyczne.pl/18989-news-R..._maj_2023.html

jp
    Zapewne ale w dobie coraz wyższych cen daje to pole do snucia bardziej optymistycznych prognoz co do losu aparatów niż dotychczas.

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Fakty w obecnych czasach, też są nic nie warte...
    Jest wręcz odwrotnie. W chwili kiedy można niemal dowolnie szerzyć dezinformację, gdzie za rogiem czeka potężne narzędzie jakim już jest AI za pomocą którego będzie pewnie możliwe wytworzenie niemal dowolnego newsa, fakty są na wagę złota. Im bardziej się nimi da manipulować tym będą bardziej cenne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Jest wręcz odwrotnie. W chwili kiedy można niemal dowolnie szerzyć dezinformację, gdzie za rogiem czeka potężne narzędzie jakim już jest AI za pomocą którego będzie pewnie możliwe wytworzenie niemal dowolnego newsa, fakty są na wagę złota. Im bardziej się nimi da manipulować tym będą bardziej cenne.
    Tylko jak rozpoznać, że mamy do czynienia z "cennym faktem", a nie z dezinformacją? Perfidia manipulacji polega właśnie na tym, że fałszywe informacje miesza się z faktami, zastępuje się jedne drugimi, a nawet stosuje kamuflaż! Zaryzykowałbym podejrzenie, że fakt, im bardziej wygląda autentycznie, tym bardziej należy się spodziewać, iż jeno udaje...
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 14-07-2023 o 23:06
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

No i teraz trzeba będzie rozróżniać fakty i fakty autentyczne.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Tylko jak rozpoznać, że mamy do czynienia z "cennym faktem", a nie z dezinformacją? Perfidia manipulacji polega właśnie na tym, że fałszywe informacje miesza się z faktami, zastępuje się jedne drugimi, a nawet stosuje kamuflaż! Zaryzykowałbym podejrzenie, że fakt, im bardziej wygląda autentycznie, tym bardziej należy się spodziewać, iż jeno udaje...
    No tak ale to jakby z definicji podwyższa wartość owych faktów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 279 z 296 PierwszyPierwszy ... 179229269277278279280281289 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów