Strona 238 z 276 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 371 do 2 380 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

serio Candar kompletnie nie kumam Twojego oburzenia
    smartfon z aparatem robi zdjęcia i do tego niezłe, w niektórych zastosowaniach wystarczające
    tyle i tylko tyle
    bo idąc Twoim tropem to czy aparat szpiegowski jest sprzętem fotograficznym? a jak nie to czym?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Czy statyw jest sprzętem fotograficznym?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Czy statyw jest sprzętem fotograficznym?
    Tak

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Czyli poduszka wypełniona fasolą, której używam jako "statywu", też. Fajnie!
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

W całej tej przepychance nie chodzi ani o fotografię jako taką, ani o to, jakim sprzętem jest wykonywana, lecz o namawianie do nabywania smartfonów nawet jako sprzętu dodatkowego nie ze względu na ich zaawansowane funkcje fotograficzne, które są wabikiem, ale ze względu na ich nieudokumentowane właściwości.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    W całej tej przepychance nie chodzi ani o fotografię jako taką, ani o to, jakim sprzętem jest wykonywana, lecz o namawianie do nabywania smartfonów nawet jako sprzętu dodatkowego nie ze względu na ich zaawansowane funkcje fotograficzne, które są wabikiem, ale ze względu na ich nieudokumentowane właściwości.
    O to chodzi od samego początku. I najzabawniejsze jest to, w jak naiwny w gruncie rzeczy sposób, niektórzy starają się temu zaprzeczać.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    O to chodzi od samego początku. I najzabawniejsze jest to, w jak naiwny w gruncie rzeczy sposób, niektórzy starają się temu zaprzeczać.
    Chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że problem ze zmuszaniem użytkowników do nabywania coraz to nowszych smartfonów został rozwiązany przez niewymienne baterie i zapychanie się smartfona wskutek rożnych aktualizacji oprogramowania, a więc dalsze uatrakcyjnianie tego sprzętu wcale nie było konieczne, natomiast było kosztowne w fazach projektowej i wdrożeniowej, a idea podkopania całej branży foto jest po prostu absurdalna, chociaż się na niej odbija. No i te zaawansowane smartfony nie kosztują po 200 PLN, tylko ciężkie pieniądze, za które użytkownik nabywa coś, o czym nawet w połowie nie wie, co to jest, i komu jeszcze służy bardziej, niż jemu.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Już to kiedyś tu wrzuciłem, ale powtórzę. Tak jak na poniższym screenie wygląda kategoryzacja sprzętu fotograficznego w bodaj największym w Polsce sklepie z elektroniką itp. Category managementem w tej sieci zajmują się osoby, którym zarządzanie sprzedażą nie jest obce i wiedzą gdzie umieszczając produkty spowodują zwiększona sprzedaż. Tak więc słuchajcie Jasia, bo on zna przyszłość, która jest ujowa :-) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot_20230613-225207_Samsung Internet.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	179,6 KB
ID:	13406

Nie wiem tylko czy aparat jest bardziej smartfonem czy gadżetem. Sądząc po cenach takiego r5 z rf to obstawiam, że to gadżety.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 13-06-2023 o 22:59

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    (...)@Bangi - Znaczy Twoim zdaniem jestem ścisle wierny doktrynie, dogmatom, zwłaszcza religijnym? Fanatykiem religijnym to ja raczej nazwałbym twórcę wątku smartfonowego, który fotki z telefonu drukuje i wiesza na ścianach oraz przez 254 strony tego wątku sugeruje, aby inni robili to samo.
    Nie wiem po co nawiązujesz do religii. Co prawda, słowo "ortodoksyjność" głównie z religią się kojarzy, ale sama definicja tego słowa nie ma nic do religii jakiekolwiek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Miałem coś napisać ale dyskusja idzie w takim tempie że nie nadążam .
    Zastanawiam się tylko co jeszcze jest u mnie w domu sprzętem fotograficznym....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 238 z 276 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów