Strona 225 z 276 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 241 do 2 250 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ale po co jechać do afryki jak można zobaczyć tygrysa w intrenecie
    Tygrysy żyją tylko w Azji

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

W normalnym aparacie Canona mamy tryb A+, którego nikt nie używa i kilka Picture Style, których nikt nie używa.
    Nie ma problemu żeby był jeszcze Smartfon+, który zdewastuje obrazek na podobieństwo smartfonu. Nie wierzę w entuzjastyczne przyjęcie takiej innowacji.
    Przy okazji będzie można powiedzieć, że profesjonalny sprzęt robi zdjęcia jak smartfon.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

W Sony serii a5000 był wkurzający interfejs jak z Windows, prawie żadnych opisów funkcji jak dla fotografa.
    Samsung miał dobrą lustrzankę z androidem NX galaxy i kompakty galaxy camera no ale nie ma... Odwrócił podejście. Więc Sony jest w tyle.
    Ostatnio edytowane przez Karlbuk ; 05-06-2023 o 19:17

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Miasto
    Glasgow

JP po prostu używa typowej filozofii marketingu. Nie ważne czego Ty chcesz, korporacje Ci powiedzą, czego chcesz a Ty masz to tylko kupić. Całe to gadanie JP jest więc nie warte finta kłaków. I nie wytłumaczymy mu tego, bo to mieści się daleko poza ramami jego percepcji.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

#atsf, #Heldbaum, #robertskc7

Czyli kto to jest fotoamator #2396 a-g lub inna definicja/opis lub inne kryteria ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-06-2023 o 11:55
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    #atsf, #Heldbaum, #robertskc7

Czyli kto to jest fotoamator #2396 a-g lub inna definicja/opis lub inne kryteria ?

jp
    Masz jakiś problem, aby samemu zajrzeć do słownika?

Od końca:

fotoamator to osoba zajmująca się fotografią niezawodowo, natomiast fotografia to zbiór wielu różnych technik, których celem jest zarejestrowanie trwałego, pojedynczego obrazu za pomocą światła. Potoczne znaczenie zakłada wykorzystanie układu optycznego, choć nie jest to konieczne np. przy rayografii.

Podstawą fotografii jest więc rejestrowanie rzeczywistych obrazów za pomocą światła, a nie ich wymyślanie za pomocą algorytmów matematycznych.
    Dalsza obróbka, lub jej brak, zależy od potrzeb i inwencji fotografa lub fotoamatora. Tworząc w wyniku tej obróbki nawet obrazy o nierzeczywistym wyglądzie bazuje się na obrazach rzeczywistych zapisanych światłem na materiałach światłoczułych, do których także zaliczają się matryce aparatów cyfrowych. Kwestia demozaikowania zapisu z matrycy aparatu cyfrowego i wstępna obróbka tego materiału nie są procesami twórczymi oprogramowania aparatu, lecz odtwórczymi, mającymi upodobnić obraz do zarejestrowanego na materiałach chemicznych pod względem barw i rozpiętości tonalnej.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ktoś kto uczy się jeździć rowerem, gotować, grać na gitarze ...
    Ktoś kto kupił aparat i za jego pomocą uczy się fotografii. Jak już się nauczy, to zwykle mówi się o kimś takim, że jest hobbystą. Hobbystą o ile zdjęcia cały czas robi z zamiłowania i się rozwija robiąc je coraz lepsze.

Przykład:
    O ty robisz zdjęcia, masz dobry aparat. Zrobisz nam zdjęcia pod kościołem po mszy?
    yyyy no dobra, spróbuję.
    Ooo super, to przy okazji, może zrobisz relację z meczu siatkówki?
    Nie, robie zdjęcia amatorsko, nie posiadam takich umiejętności i sprzętu.
    Ale te Twoje zdjęcia robaków takie piękne są. Robisz piękne zdjęcia!
    Dziękuję, macro to moje hobby. w innych dziedzinach fotografii dopiero zaczynam. Nie umiem robić relacji z meczu siatkówki, jestem w tej dziedzinie totalnym amatorem. Weście kogoś, kto robi to zawodowo.

Ja to tak widzę.

Nie rozumiem tylko po co Ci wszystko definiować ? Inżynierem jesteś z wykształcenia i zawodowo?
    Inny przykład. Moja żona 10 lat temu robiła fotki iphone 4s była fotoamatorem. Nie znała zasad kompozycji obrazu, dobierania właściwego czasu naświetlania itp itd.
    Dziś po 10 latach rozwoju ma swoje studio. Wykonuje fotografie studyjną zawodowo. Co nie znaczy że w innych dziadzinach nie była by amatorem

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Nie rozumiem tylko po co Ci wszystko definiować?
    Ja wytłumaczę, mogę?

Dawno temu byłem szefem sprzedaży i najpierw mnie szkolono, a potem ja szkoliłem sprzedawców/akwizytorów. (Proszę zwrócić uwagę na użycie znaku /.)

Jedna z technik przekonywania klienta do kupna czegoś, czego nie chce kupić, to zmiana obiektu zainteresowania, zwana inaczej opcją pozornego wyboru. Na przykład, gdy klient jest niezadowolony z ceny garnituru, to zadaje mu się pytanie: "Mamy garnitury granatowe, czarne i zielone - który się panu najbardziej podoba?". I gdy delikwent dokona tego zastępczego wyboru, to mamy przebyte 66,6% drogi do sukcesu.

Znajomość takich technik jest przydatna w życiu codziennym, gdy jest się klientem.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 06-06-2023 o 13:16
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Miasto
    Glasgow

Wszyscy podawali tą definicję tutaj, dziesiątki razy. Nie widzę sensu robienia tego po raz kolejny.

Strona 225 z 276 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów