Pokaż wyniki od 1 do 10 z 828

Wątek: Canon EOS R7 i R10

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie Odp: Canon EOS R7 i R10

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    dobrze że nie jest w biedronce po 1999.99 dolna półka sprzętowa - taki sprzęt tanieje szybko - to nie kolekcjonerska lajka limited edition swoją drogą cena szalona (nie wiem co może skłonić do zakupu czegoś takiego za taką cenę) za tyle to kupiłem kiedyś fullfrejma naszej ulubionej firmy
    Cena 5k, to teraz większość bezlusterkowców. Żadna nowość i nic nadzwyczajnego. Można dołożyć drugie tyle i kupić "legendarnego" Sony A7III.
    W tym budżecie jest Fuji który daję fajnego kita z 2.8. Problem Fuji, to płaskie body. Trzeba dokupić do tego grzyba na spust, jakiś grip z drukarki 3d żeby w miarę leżało i dla mnie to straciło sens. Dlatego skłoniłem się do zakupu R10. Aczkolwiek wyszedł poniżej 5k, ale nie w tym rzecz. Biorąc pod uwagę jak wszystko dookoła drożeje, na sprzedaży Fuji nie straciłem, to jestem zdziwiony takim spadkiem ceny po kwartale. Ja rozumiem tzw podatek od nowości i obniżki po roku, ale po 3 miesiącach to dla mnie ewenement. Tyle.
    Aparat poza tym mocno ok, bo leży mega wygodnie w ręce. AF szybkie, jedyny minus że w tej cenie mogli dać już stabilizacje matrycy, bo takie Fuji ma.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Trzeba było kupić R7 , który podskoczył w cenie o 1.500 zł w ciągu miesiąca wrzesień/październik (wahania kursu dolara)
    Był brany pod uwagę, ale odpuściłem dopłatę do R7, bo ten aparat mi służy jako drugie do lustra. Lekki, mały, leży wygodnie w ręce. Można uznać za aparat rodzinny/wakacyjny.
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 29-10-2022 o 13:13

Uprawnienia umieszczania postów