Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
Pawle chyba nie ma obowiązku posiadania sprzętu firmy C, skoro konkurencja od dawna posiada lepsze. Do roku 2002 byłem w stajni Nikona i Mamiy, sprzedałem wszystko przeszedłem do C i nigdy nie żałowałem tej decyzji. Takie cechy obrazu fotograficznego jak: ostrość i szumy (ziarnistość) są wałkowane bez przerwy przez: ślubniaków, dokumentalistów i amatorów. Ale jest spora grupa ludzi zajmujących się fotografią, dla których ostrość i szumy nie są decydującymi czynnikami o tym, czy zdjęcie jest dobre / ciekawe i czy warto je publikować dla innych.
Kwestią czasu jest kiedy oprogramowanie w smartfonach dorówna jakością „aparatom” i wszystkie takie dyskusje z czasem zanikną.
Przesiadłem się na R5 i jeszcze ani razu nie żałowałem tej decyzji pomimo świadomości, że w Sony miałem lepszą matrycę.
Przecież nie tylko o to chodzi. Interesuje mnie to po prostu inżyniersko - ale jest masa innych rzeczy dla których bardzo lubię swoją R5-kę.
Nie zmienia to faktu, że lubienie Canona nie powinno jakoś powstrzymywać mnie od zdania, że konkurencja w matrycach radzi sobie lepiej.

p,paw