Pokaż wyniki od 1 do 10 z 828

Wątek: Canon EOS R7 i R10

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon EOS R7 i R10

To, że każdy rozsądny wyrobi sobie zdanie nt zakręcenia kroplówki pacjentowi "M", to jedno.

Ale czy były jakies oficjalne z ambony oświadczenia ?

generalnie sytuacja jest / była patologiczna, o ile w lustrach kompatybilne FF/APSC, to dwa niekompatybilne systemy bezlustrowe *) bleee

*) zerkam lewym okiem na Panasonica, że gra w m4/3 i gra w FF system "S", ale to systemy tak odmienne, że to jest inna opowieść. U Canona to dwa bardzo podobne, aż się nasuwa kompatybilnosć.
    Ostatnio edytowane przez cosinus ; 03-06-2022 o 10:09
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cosinus Zobacz posta
    To, że każdy rozsądny wyrobi sobie zdanie nt zakręcenia kroplówki pacjentowi "M", to jesdno.
    Ale czy były jakies oficjalne z ambony oświadczenia ?
    Nikon 1 oficjalnie umarl jakies 5 lat po smierci faktycznej

nie wiem czy M-ka jest jeszcze produkowana w ogole. niewykluczone, ze od 2-3 miesiecy na tych samych liniach fabrycznych co M50/M6 leca juz R7/R10. obiektywy typu 22/2 czy 32/1.4 moga byc jeszcze klepane, chociaz jesli pogloski o RF-S 22/2 sa prawdziwe, to co do tego pierwszego bym sie nie upieral (naprodukowane soczewki sa juz przepakowywane w nowe obudowy )

zestawy magazynowe M6/M50 moze wystarcza na pol roku. szkiel niekitowych EF-M na 2-3 lata, bo to musi byc. nowych premier do M nie bedzie juz nigdy.

kiedy chcesz, zeby ambona powiedziala ci, ze "M = muerto"?

PS. co jest i bedzie jeszcze odpowiednio dlugo, to czesci zamienne do korpusow i obiektywow M. tak zeby ktos kto tego dzisiaj uzywa bo ma w M wszystko czego potrzeba, mogl jeszcze dlugie lata focic bez strachu, ze w razie awarii cos jest zupelnie nienaprawialne. a na chwile obecna z punktu widzenia docelowego targetu M50 czy M6 mozna zlozyc bardzo funkcjonalny zestaw...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-06-2022 o 10:25
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Nikon 1 oficjalnie umarl jakies 5 lat po smierci faktycznej

nie wiem czy M-ka jest jeszcze produkowana w ogole. niewykluczone, ze od 2-3 miesiecy na tych samych liniach fabrycznych co M50/M6 leca juz R7/R10. obiektywy typu 22/2 czy 32/1.4 moga byc jeszcze klepane, chociaz jesli pogloski o RF-S 22/2 sa prawdziwe, to co do tego pierwszego bym sie nie upieral (naprodukowane soczewki sa juz przepakowywane w nowe obudowy )

zestawy magazynowe M6/M50 moze wystarcza na pol roku. szkiel niekitowych EF-M na 2-3 lata, bo to musi byc. nowych premier do M nie bedzie juz nigdy.

kiedy chcesz, zeby ambona powiedziala ci, ze "M = muerto"?

PS. co jest i bedzie jeszcze odpowiednio dlugo, to czesci zamienne do korpusow i obiektywow M. tak zeby ktos kto tego dzisiaj uzywa bo ma w M wszystko czego potrzeba, mogl jeszcze dlugie lata focic bez strachu, ze w razie awarii cos jest zupelnie nienaprawialne. a na chwile obecna z punktu widzenia docelowego targetu M50 czy M6 mozna zlozyc bardzo funkcjonalny zestaw...
    Jasne . I uśmiercą 30% sprzedaży w dziale foto. Japońcy są specjalistami w sepuku ale tu by osiągnęli poziom wszechświatowy .
    Raczej póki co R10 i R7 zastępują rebele ale i tu nie ma lekko bo lustra to jeszcze większa sprzedaż więc pewnie będą obserwowali rozwój sytuacji.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jasne . I uśmiercą 30% sprzedaży w dziale foto.
    ale przeciez nie usmierca

M6 mkIII bedzie sie nazywac R50, M50 mkIII to bedzie jakies R100 tego samego typu puszki (male, bez celownika) tylko z innym bagnetem, wiec ciutke wieksze,

a zanim co beda doklepywac i czyscic polki z M6/M50 mkII z bagnetem M...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Japońcy są specjalistami w sepuku ale tu by osiągnęli poziom wszechświatowy .
    Raczej póki co R10 i R7 zastępują rebele ale i tu nie ma lekko bo lustra to jeszcze większa sprzedaż więc pewnie będą obserwowali rozwój sytuacji.
    ogolnie to zgodzilbym sie z Toba od reki gdyby nie prosty fakt: brak czesci wymusza zmiane priorytetow. i jesli stana przed wyborem klepac ciagle M a wprowadzic minimalnym kosztem R&D ich zamienniki R... to je wprowadza i pozamiatane.
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów