Pokaż wyniki od 1 do 10 z 828

Wątek: Canon EOS R7 i R10

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R7 i R10

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Cena 5k, to teraz większość bezlusterkowców. Żadna nowość i nic nadzwyczajnego. Można dołożyć drugie tyle i kupić "legendarnego" Sony A7III.
    W tym budżecie jest Fuji który daję fajnego kita z 2.8. Problem Fuji, to płaskie body. Trzeba dokupić do tego grzyba na spust, jakiś grip z drukarki 3d żeby w miarę leżało i dla mnie to straciło sens. Dlatego skłoniłem się do zakupu R10. Aczkolwiek wyszedł poniżej 5k, ale nie w tym rzecz. Biorąc pod uwagę jak wszystko dookoła drożeje, na sprzedaży Fuji nie straciłem, to jestem zdziwiony takim spadkiem ceny po kwartale. Ja rozumiem tzw podatek od nowości i obniżki po roku, ale po 3 miesiącach to dla mnie ewenement. Tyle.
    Aparat poza tym mocno ok, bo leży mega wygodnie w ręce. AF szybkie, jedyny minus że w tej cenie mogli dać już stabilizacje matrycy, bo takie Fuji ma.

--- Kolejny post ---

Był brany pod uwagę, ale odpuściłem dopłatę do R7, bo ten aparat mi służy jako drugie do lustra. Lekki, mały, leży wygodnie w ręce. Można uznać za aparat rodzinny/wakacyjny.
    Przy okazji dodam, że obecnie bardzo korzystnie wychodzi pełnoklatkowy Nikon Z5 za 4.899 zł (czyli 1.400 zł taniej od regularnej ceny) i jest "lekki, mały, leży wygodnie w ręce"
    https://www.fotosoft.pl/nikon-z5-bod...zl-p-2810.html
    https://www.komputronik.pl/product/7...B&gclsrc=aw.ds

Do tego małe i kompaktowe szkiełka szkła: NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE i Nikkor Z 40 mm f/2 po 1.200 zł każde z nich. Albo kompaktowy zoom podróżny Nikkor Z DX 18-140mm.

Osobiście nie widzę u innych producentów nic, co przebiłoby tą ofertę (przykładowo APS-C Fuji X-T4 to cena: 7.955 zł) , tym bardziej że Nikon Z5 to pełna klatka - 273-polowy hybrydowy AF, 5-osiowy mechanizm stabilizacji matrycy, CMOS o rozdzielczości 24,3 mln pikseli, dwa gniazda na karty SD UHS-II, korpus wykonany ze stopu magnezu jest dokładnie zabezpieczony przed czynnikami atmosferycznymi, kurzem i wilgocią.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 29-10-2022 o 23:14
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów