Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jak sfotografować auto? Żeby się podobało ludziom

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Jak sfotografować auto? Żeby się podobało ludziom

Samochody to taki dość fajny temat do zdjęć. Gorzej jak ktoś sprzedaje usługi finansowe albo miotły .

Sprzęt mogę kupić. To jest jednorazowy wydatek. Można też w leasing wziąć chyba. Opcja do przemyślenia. Właśnie słyszałem, że przydałby mi się jakiś dobry jasny obiektyw. Coś też z dłuższą ogniskową, chyba do efektu rozmycia tła. Małej głębi ostrości. No coś tam wiem . Jeszcze mi polecono filtry polaryzacyjne, ale te już nie wiem jak się stosuje. Nigdy nie miałem. Koszty sprzętowe są ok, bo chyba aż jakichś absurdalnie wypasionych obiektywów nie potrzebuję. Wiem, że potrafią kosztować nawet kilkadziesiąt tys. Ja staram się uniknąć stałego kosztu na przykład ze strony agencji, bo to trzeba robić systematyczni i cały czas, a to wpłynęłoby na ceny naszych usług, które i tak jesteśmy zmuszeni podnosić jak wszyscy, bo wszystko drożeje. Auto detailing to nie usługa potrzeba do życia, tak samo jak szkolenia z detailingu i to widać już, że ten szalony wzrost cen powoduje spadek zainteresowania.
    Ostatnio edytowane przez Detailing ; 23-05-2022 o 10:34

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Detailing Zobacz posta
    przydałby mi się jakiś dobry jasny obiektyw. Coś też z dłuższą ogniskową, chyba do efektu rozmycia tła. Małej głębi ostrości.
    M50 z Sigmą 56/1.4 zrobi robotę.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Detailing Zobacz posta
    Właśnie słyszałem, że przydałby mi się jakiś dobry jasny obiektyw. Coś też z dłuższą ogniskową, chyba do efektu rozmycia tła. Małej głębi ostrości.
    Rozmyte tlo raczej nikogo nie będzie obchodziło. Z dłuższa ogniskowa nie ma problemów z bryłą auta. Inaczej bedzie wyglądał przód z 16mm a inaczej ze 100mm.

Uprawnienia umieszczania postów