Pokaż wyniki od 1 do 10 z 294

Wątek: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W pełni się zgadzam. Poza tymi aspektami jest jeszcze jeden, bardzo ważny dla samego pracującego - trzeba pozyskać klienta, a to jest już z mojego punktu widzenia, de facto jak sprzedaż bezpośrednia chociażby ubezpieczeń, a do tego również trzeba mieć predyspozycje, żeby odnosić sukcesy.
    Nie do końca bo tu 90% par jest zdecydowanych po otrzymaniu oferty mailowo. Spotkanie to już w zasadzie formalność. Te pozostałe 10% spotyka się, by szukać dziury w całym. Czasami walczę o klienta sięgając po techniki sprzedaży z fotowoltaiki a czasami świadomie kieruję go w stronę poczucia satysfakcji, że ze mną umowy nie podpisze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Praca przy ślubach jest męcząca zarówno fizycznie jak i psychicznie. Przez kilkanaście godzin jest się w ciągłym ruchu, trzeba być czujnym aby czegoś nie przegapić, trzeba znać sprzęt na wylot i mieć opanowaną jego obsługę. Trzeba umieć rozmawiać z obcymi ludźmi, wiązać krawat, mieć zwinne palce aby pomóc zapiąć guziczki przy sukni panny młodej, trzeba potrafić stworzyć luźną atmosferę podczas przygotowań gdzie ma się do czynienia z normalnymi, zwykle zestresowanymi ludźmi a nie doświadczoną modelką/modelem. Trzeba nawiązać kontakt z zespołem/DJ-em aby współpraca przebiegała bez zgrzytów a przede wszystkim z gośćmi weselnymi aby nie unikali obiektywu. Nie jest to praca dla każdego.
    100% zgoda

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Nie do końca bo tu 90% par jest zdecydowanych po otrzymaniu oferty mailowo. Spotkanie to już w zasadzie formalność. Te pozostałe 10% spotyka się, by szukać dziury w całym. Czasami walczę o klienta sięgając po techniki sprzedaży z fotowoltaiki a czasami świadomie kieruję go w stronę poczucia satysfakcji, że ze mną umowy nie podpisze.
    No ale skąd masz maile do nich? Mi chodzi o taką tytaniczną pracę od podstaw a nie wysłanie maila, bo przecież maila też musisz zdobyć. No chyba że masz taką markę w okolicy, że sami się zgłaszają, ale to przecież będzie dotyczyć tylko tych znanych fotografów, a nie takich którzy chcą zacząć.
    Zresztą, jak w każdej branży.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    No ale skąd masz maile do nich? Mi chodzi o taką tytaniczną pracę od podstaw a nie wysłanie maila, bo przecież maila też musisz zdobyć. No chyba że masz taką markę w okolicy, że sami się zgłaszają, ale to przecież będzie dotyczyć tylko tych znanych fotografów, a nie takich którzy chcą zacząć.
    Zresztą, jak w każdej branży.
    Chodziło mi o sprzedaż bezpośrednią. Tu jest raczej pośrednia www SM poczta pantoflowa. Nie ma klasycznego door to door

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta

100% zgoda
    Bez kozery powiem pińćset

--- Kolejny post ---

Zrobiłem mnóstwo reportaży ślubnych z weselami do białego rana, a nawet z kilkudniowymi weselami, i tylko raz mi nie dano nawet szklanki wody, ale- na szczęście- wesele było w restauracji, i mogłem sobie kupić coś w bufecie, a umowę miałem tylko do północy.

Zawsze też byłem gotów do niekonwencjonalnych zachowań, jeśli musiałem "walczyć z systemem"- kiedyś bez namysłu przeskoczyłem przez barierkę w kościele, gdy mnie kościelny złośliwie przyblokował, a nie chciałem przechodzić księdzu za plecami
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów