No faktycznie przecież po co bić pianę. Za granicą mamy wojnę. Inflacja przekroczyła dwucyfrową liczbę. Paliwa kopalne drożeją podobnie jak elektronika, ale przecież każdego fotografa stać, aby za darmo świadczyć usługi bo przecież nie mają żadnych opłat i kosztów oraz dostają za darmo sprzęt foto, mieszkanie, nie płacą za mieszkanie ani komunikację i wszelkie usługi każdy sprzedawca świadczy im gratis.
Skądś znam ta narrację, możesz rozwinąć z łaski swojej zdanie: "Ty nie zrobisz być może zrobi kto inny"? Wybacz, ale tak się składa, że ja na wszystko muszę zapracować samemu. Może jakiś dziwny jestem i może są tacy, co dostają wszystko gratis od państwa
ps.
Mam w planach remont łazienki i pokoju, załatw mi proszę kilku fachowców, których za wykonaną pracę w ramach ww. "współpracy barterowej" oznaczę na instagramiePrzy okazji załatw mi też mały remoncik autka w warsztacie samochodowym , bo kilka spraw się pojawiło w zamian za oznaczenie warsztatu na insta i FB.
--- Kolejny post ---
Dokładnie. Nie zrozumie tego nikt, kto z dobrego serca obsługiwał charytatywnie jakąś uroczystość i od razu były roszczenia niewyobrażalne. Miałem taką nieprzyjemność na prośbę kogoś znajomego, gdzie na miejscu żałowałem iż nie odmówiłem. Tak więc znam realia , oczekiwania i rzeczywistość. Komercja była, jest i pozostanie komercją i podobnie jak za zakupy w sklepie oraz za wizytę u barbera należy zawsze zapłacić. Jeśli chcesz kupić usługę to musisz za nią zapłacić - proste jak drut. A oznaczyć autora zdjęć nakazuje prawo autorskie, a w szczególności prawo do: jego autorstwa, jego oznaczenia swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania go anonimowo, nienaruszalności jego treści i formy oraz rzetelnego wykorzystania.