Pokaż wyniki od 1 do 10 z 294

Wątek: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Sytuacja w branży eventowej w 2022 roku

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wśród mojej rodziny i znajomych nie znam nikogo kto fotografa stawiał by wysoko, wręcz przeciwnie, ponad połowa nie miała na ślubie fotografa. Jak teraz sobie pomyślę to na kilkudziesięciu ślubach tylko na kilku był fotograf "profesjonalista", często pstrykaczami byli wujkowie.

Jakaż to dzielnica Gdańska tak ma

Pytam serio z ciekawości, bo z racji zamieszkania w Gdyni znam niektórych fotografów z 3M (Gdańsk-Sopot-Gdynia) oraz klientów z ich portfolio i całkowicie mijasz się z moimi obserwacjami w tym względzie. Każdy kogo znam, miał fotografa na ślubie.

Kilku znajomym proponowałem zdjęcia po znajomości ale nie byli zbytnio zainteresowani, kilka w plenerze im wystarczyło.

Może inaczej. Nie pamiętam, abym komukolwiek proponował zdjęcia. Zainteresowani sami znajdują fotografa, który im pasuje oraz zrealizuje docelowy reportaż oraz zdjęcia dla zleceniodawcy.

@Tom77 Tu tu właśnie leży pies pogrzebany, bo dywagując powyżej z doświadczonym fotografem - "Cichym" kompletnie nie rozumiesz na czym opiera się biznes w branży ślubnej oraz jak wyglądają kulisy pracy fotografa ślubnego.

Praktycznie nikt zdjęć i filmów ze ślubu nie ogląda, czasem jakieś jedno zdjęcie w witrynce stoi. Na weselu ważne jest jedzenie i alkohol , zauważyłem że jakby mniej jest wywołanych zdjęć w domach, rzadko kto pokazuje albumy do oglądania, wszystko w telefonach. Myślę, że max 7-9% ślubów odbywa się przy udziale fotografa.
    Ciekawe. Jeszcze napisz, że żaden klient nie chce pamiątki ze ślubu w postaci fotoksiążki.

Zacytuję Cichego: "To jest dla mnie szokujące, co piszesz."

Ja sam nie miałem fotografa na ślubie, mój aparat przechodził z rąk do rąk i jakieś tam zdjęcia wyszły
    Jesssssssssssssu... Mogę tego nie komentować?

@Tom77 Dosadnie pisząc szerzysz dezinformację nazywaną potocznie „fake news”

ps.
    Nie istnieje coś takiego jak: "kilka zdjęć" na tindera/fejsa/insta , co zawsze powtarzam pytającym o takie foteczki (o zdjęciach ślubnych/poślubnych nawet nie wspominam)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 12-03-2022 o 20:10
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów