Strona 79 z 89 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Najbardziej podoba mi sie 246, bardzo ladne swiatlo, jednak MZ wieksza GO dalaby lepszy efekt, tak zeby drugie oko tez sie zalapalo
    247 tez ladne, 249 pospolity kadr, poza tym nie podoba mi sie ulozenie palcow.
    250b ladne crossowe kolory.

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mungo gdzie ty się uczysz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym zdjęcia całkiem niezłe. Kadrowanie mi nie odpowiada trochę. I nowa obróbka jest lepsza, bardziej pasuje.
    Ostatnio edytowane przez Dżobert ; 30-11-2008 o 15:52 Powód: Automerged Doublepost
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    dla mnie zdjecie na schodach - 249 - nierowno oswietlone - bardzo ciemna plama w okolicach mocnego punktu (miedzy nogami modelki ).
    Z tym oświetleniem to kłopot był, bo mimo pięknego softboxowego nieba, to zawsze miałem problem, żeby oczy nie wyszły jak czarne dziury. I na to kładłem największy nacisk.
    W zanadrzu miałem tylko blendę, ale nie miałem blendziarza, a przy dosyć mocnym wietrze nie dałe rady sam obsługiwać Dlatego to oświetlenie jest takie a nie inne. I tak dobrze, że tylko takie zastrzeżenie Następnym razem będę zwracał na to uwagę
    Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    na reszcie zdjec swiatlo bardzo fajne (przynajmniiej po obrobce to fajnie wyglada), wiec przy okazji zapytam - ktora to byla godzina mniej wiecej? bo ze cale niebo szare to widze .
    Jeśli chodzi o godzinę to było pomiędzy 12 a 13.

RAdoCanon - dzięki za obronę przed okrutnym Miclesem

Cytat Zamieszczone przez kjoanna;
    Najbardziej podoba mi sie 246, bardzo ladne swiatlo, jednak MZ wieksza GO dalaby lepszy efekt, tak zeby drugie oko tez sie zalapalo
    Tak, tak... Już kilka osób zwracało mi uwagę na zbyt małą GO. Spowodowane to jest dosyć słabym światłem w tym miejscu. Na 247 to widać, gdzie dalszy plan jest tak rozmyty, że nie widać o co tam chodzi, a chodzi o ciągnącą w głąb kadru barierkę

Cytat Zamieszczone przez kjoanna;
    250b ladne crossowe kolory.
    Cytat Zamieszczone przez dżobert;
    I nowa obróbka jest lepsza, bardziej pasuje.
    Tu muszę podziękować Suchemu, który namówił mnie na cross i powiedział co to jest(pierwszy raz w życiu tego użyłem). I podziękować google, które na zapytanie "technika crossowania" wyrzuciło na pierwszym miejscu odpowiedniego tutka
    Cytat Zamieszczone przez dżobert;
    Mungo gdzie ty się uczysz?Poza tym zdjęcia całkiem niezłe. Kadrowanie mi nie odpowiada trochę.
    Zależy czego się uczę Jeśli chodzi o normalną naukę to w LO, jeśli chodzi o fotografię to na CB i w internecie

Dzięki wielkie za konstruktywne komentarze! Dawno już tak konkretnych komentarzy nie dostalem. Jeszcze raz wielkie dzięki! Jeśli jeszcze coś macie do dodania, to walcie śmialo
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodzi mi o to w jakim LO się uczysz. Tak się przypadkiem zdarzyło, że twoja modelka chodzi ze mną do szkoły. Taka ludzka ciekawość.
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja czekam na więcej!
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Wiem, że się powtarzam, ale kwestia obróbki... Ponieważ crossowania uczę się od wczoraj... Co poprawić? (jeśli w międzyczasie wyjdą uwagi do kadrów, to proszę o nie ukrywanie ich dla siebie)
    a.
    b.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

duzo lepsze niz moje 1 próby z crossem, ktorych nawet nie pokazywalem swiatu :P
    i super ten czerwony plaszczyk wyszedl, same kadry podobają mi sie pozdrawiam!

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dawno nic z Pragi(warszawskiej) nie bylo. Sądzę, że trzeba nadrobić:
    252.
    Powiem wam, że w dużym formacie wygląda zdecydowanie lepiej...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

fajny szeroki kąt.. czuje się jakbym był mały i leciał w dół.. ale wydaje mi się za duza GO, stad figura nie wyróżnia się aż tak, a czern w tle nie pozwala wzrokowi się skupic.. jednak przy tak szerokim kącie to pewnie nie uniknione, ta GO ?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

No właśnie trochę się zdziwiłem, że wygląda to tak, a nie inaczej... Mogę ci wysłać o pełnej rozdzielczości i zobaczysz, że figura jest dobrze wyróżniona z tła.

Strona 79 z 89 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów