No i jest pierwsza strona na wiadomosci24.pl:
Link do materiału:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/d...dio_80888.html
No i jest pierwsza strona na wiadomosci24.pl:
Link do materiału:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/d...dio_80888.html
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
gratulacje! Fajny reportaż, kreatywny klimat 216 :-)
"nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"
Bitwę z Miclesem przegrałem. Publikuję wszystkie foty z jakich wybierałem zdjęcia do fotoreportażu. Powiedzcie co sądzicie, czy battle'a przegrałem dlatego, że żle wybrałem foty, czy po prostu wszystkie są gorsze?
222.
223.
224. Rada Regencyjna i marszałek Piłsudski
225. Przemowa marszałka
226.
227. Hanna Gromkiewicz-Waltz składa kwiaty pod pomnikiem
228.
229.
230.
231.
232.
233.
234.
235.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Moim zdaniem miałeś trudniej. Trudniej, bo widzę, że w Wawie to był megaścisk i widzę, że albo się w nim nie odnalazłeś, albo nie pozwoliły ci się w nim odnaleźć służby porządkowe. W Bydzi możesz pakować się praktycznie gdzie chcesz, więc i o zajęcie dogodnej pozycji do strzału nie jest trudno. U ciebie widać, że funkcjonowałeś w większości jako "zwykły użytkownik" tej uroczystości, a focenie z tłumu nie jest korzystne. Kilka fajnych kadrów jest, w innych brakuje mi ładu i porządku, który odnalazłem na 230, 231, 233 i 235.
Więcej odwagi, użyj łokci!![]()
Mungo: musisz iść na siłownię, wziąć sterydy i będziesz miał od razu mniejszy problem z ludźmi wciskającymi się przed obiektyw![]()
Skasowali mi ;(
A moim zdaniem masz problem z zestawieniem zdjęć, gdybyś wybrał inne to spokojnie byś tego battla wygrał
Powiem szczerze, że też nie przepychałem się między ludźmi, co zazwyczaj robiłem. Nie chciałem przedstawiać tylko i wyłącznie tego co się dzieje, co jest zaplanowane, bo moim zdaniem jest to sztuczne. Chciałem też ująć ludzi i ten tłok, ścisk.
Też nie chciałem się wywyższać. Chciałem zrobić foty z tłumu, z tłumem. Każdy chce mieć zdjęcie samochodu. I każdy je będzie miał. Ja chciałem mieć zdjęcie ludzi otaczających ten samochód. Czyli Polaków...
I miało być też szczerze, bez upiększania(patrz kupa przed motorem na ostatnim zdjęciu).
Żołnierzy bez tłumu i Klicha musiałem zrobić, bo publikowałem je na serwisie informacyjnym i trzeba było dać ludziom do zrozumienia kto był na uroczystości, jacy żołnierze i jakie samochody jeździly.
Kucza - które powinienem wybrać?Wiem, że mam problem z wyborem zdjęć, szczególnie na battle'a - w trzech brałem udział, w żadnym nie wygrałem
Dlatego po raz pierwszy wrzucam taką ilość zdjęć. Żebyście pomogli mi wybrać, dali jakiś klucz, według którego wybierać.
Ostatnio edytowane przez mungo ; 20-11-2008 o 19:40
Przedewszystkim patrz na ogólnie przesłanie obrazu i poprawność. Wiadomo, że ciężko jest w 100% poprawne kadry zrobić, ale zawsze można coś cropować. Ja jestem pewien, że gdybyś podmienił zdjęcia to byś wygrał a konkretnie
236 --> 230
237 --> 233
238 --> 231 ( Moim zdaniem najlepsze )
239 --> 229 ( kadrować z prawej strony )
Dzięki wielkie. Teraz mogę powiedzieć, że chcialem dać Miclesowi szansęAle nie powiem. Po prostu nie umiem wybierać zdjęć do battle'a. Koniec i kropka.
Dzięki wielkie Kucza! Czekam na komentarze innych. Zgadzacie się z Kuczą i ze stwierdzeniem, że zdjęcia się jednak do czegoś nadają?![]()