Strona 65 z 89 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    no uważaj na dystorsje prostuj perspektywę i piony w miarę możliwość, od razu widać że to L+5D, nie podoba mi się 166 i 162 do kota bliżej przydałoby się podejść
    pozdr
    Dzięki, tylko teraz jest pytanie, czy w tych zdjęciach jest coś więcej aniżeli 5D+L? Co do prostowania perspektywy, to pewnie chodzi Ci głównie o 167. Miałem poważny dylemat, czy prostować: gdybym wyprostował, to bym uciął rynnę, która co by nie było pewien element na zdjęciu stanowi.
    Jeśli chodzi o kota, to też nie wiedziałem, które dać. Mam jeszcze takie:
    I teraz takie jedno niezwiązane z resztą. Kiedyś tu była masarnia; ul. Krowia:
    169.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

to ja dorzuce swoje 3 grosze
    IMHO ogolnie zdjecia sa ok chodz czasem brakuje mi czegos co by w jednoznaczny sposob mowilo co chcesz przekazac nam tym zdjeciem - chodzi mi np o zdjecie 162-naprawde nie wiem o co chodzi w tym zdjeciu wiem ze fascynacja UWA jest i teraz kazde zdjecie Ci sie sie wydaje super bo szeroki kat powoduje ze rzeczywistosc nabiera ciekawszej perspektywy
    co do jakosc zdjec, dystorsji itp niech sie wypowiada VanMurder albo ktos kto ma o tym pojecie, bo ja sie nie czuje na silach do tego
    Ostatnio edytowane przez 777 ; 07-07-2008 o 21:10
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

162 - jak widzisz są dwie wersje. Jest kot z góry i kot z perspektywy drugiego kota Jeśli chodzi o przekaz, to zacząłem całą seryjkę od tego zdjęcia, bo czarny kot jest nieoficjalnym symbolem warszawskiej Pragi. A w tle jest bazar Różyckiego - kolejny symbol Ot taki symbole. Ale rzeczywiście, ktoś kto w tym nie siedzi, a ja nie zrobiłem odpowiednich podpisów może się*nie połapać.
    No, ale mam nadzieję, że mimo wszystko tragicznie nie jest
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

162. Podobnie jak Van.
    163. Zbyt ostre przejście winietki. Byłoby gładsze, byłby lepszy odbiór
    164. Santa maria jaki Bokeh!
    165. Tu to już prawie jak wklejeni
    166. Nie zagrała kobieta w oddali.
    167. Przez to, że na dole jest krzywa linia, cały kadr wydaje się być krzywo. Unikajmy krzywych linii wychodzących w niektórych miejscach poza kadr. Albo całą uciąć, albo całą pokazać i zostawić trochę miejsca, żeby nie było z czym porównywać "prostoty"
    168. A może kwadrat? Jak nie, to dać trzy okna i mniej czarnego. Szczerze : nie widzę ocb na tym zdjęciu - jakaś pogięta blacha w GO, może to przez to, że widziałem wcześniej trzy okna na ostro.

Drugi kot : zupełnie mi nie leży, po prawej coś w połowie ucięte, złamana zasada : "patrz w 2/3, miej za sobą 1/3", chyba powinno być jeszcze bliżej

169. Jak zawsze - świetne b&w
    Ostatnio edytowane przez micles ; 07-07-2008 o 21:24

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

taaak drugi kot zdecydowanie lepszy nie zrozum mnie źle zdjęcia na poprzednim zestawie wyglądały b. dobrze - teraz jeszcze lepiej

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

za Vanem
    kot nr 2 zdecydowanie bardziej mi sie podoba
    Warszawy nie znam, tym bardziej Pragi, więc symboliki nie zrozumiałam
    masarnia krów- czuje się klimat

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To teraz kilka fot z cegielni i z miejsca, gdzie wydobywa się glinę. Niektóre z tych fot pewnie wejdą do większego reportażu jaki o tym przygotowuję. Całość planuję zamknąć pod koniec wakacji. Czekam na komentarze:
    170. Glina - od tego się*zaczyna
    171.
    172.
    173.
    174.
    175.
    176.

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

do mnie najbardziej przemawia 171 choć bardziej w charakterze jakiegoś landszafta, ładna konwersja do b/w, swietne niebo i chmurki. 172 też mimo wszystko mi się podoba (lubię z bliska szerokim maszyny budowlane ;-) ale troche ginie przód tej koparki - zlewa się z drzewami - próbowałbym trochę inaczej skadrować choć jak mniemam inaczej się nie dało ze względu na światło. 173 też ok, co do reszty nie wypowiem się, nie mój klimat.

pozdrawiam!
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Nie podoba mi sie BW, taki wymog?
    MZ w 171 ten krzak za bardzo pcha sie w kadr, krok w tyl i wydaje mi sie ze byloby lepiej.
    170, 172, 174 ciekae.
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

na mnie zdecydowanie największe wrażenie zrobiły cegły szczególnie ostatnia fota bardzo dobry BW BTW

Strona 65 z 89 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów