Strona 46 z 89 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Albo to albo to. Trudno żeby białe świeciło na biało jak nie miało światła którym mogłoby świecić ;P Był biały obrus na stole?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To podczas przygotowań To na stole były talerzy, ale raczej zastawione
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Mam dokładnie takie samo o tej fotce. Brakuje mi tego błysku w oczach. Czy jedynym sposobem na to jest blenda, dodatkowe oświetlenie? Czy poprostu głowa powinna być trochę wyżej podniesiona?
    Jak masz rawa, to mozna pokombinowac
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem cienie pod nosem i w oczodołach są za głębokie. Rozwiązaniem byłoby lekkie dopalenie tego lampą. Albo blenda .
    system EOS

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Moim zdaniem cienie pod nosem i w oczodołach są za głębokie. Rozwiązaniem byłoby lekkie dopalenie tego lampą. Albo blenda .
    Ani tego, ani tego nie posiadam Żadne wytłumaczenie, bo mogłem użyć jakiejś białej kartki, albo czegoś tam... Dzięki za komentarze.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No coz chlopaki troche jednak na wyrost oceniacie to zdjecie

IMHO rolaj ma racje. Moze z ta jedynka przesadzil ale tak czy inaczej fota nie ma szansy byc poprawnie odebrana z dwoch przynajmniej powodow.

Po pierwsze naprawde ciezko skojarzyc biale kubki tego rodzaju z kawą. Rozumiem zeby to byly filizanki, kubki z zamknieciem jakie daja na stacjach benzynowych czy z rysunkiem ziaren kawy. W takich kubkach podaje sie tez herbate, "gorace kubki" itp wynalazki. Oczywiscie uczniowie tej szkoly maja wieksza szanse na zrozumienie przekazu natomiast do mnie to w ogole nie przemawia.

Druga sprawa to rurka ... no ja przepraszam ale moze jestem jakis dziwny ale mnie rurka kojarzy sie z napojami zimnymi. W zyciu nie widzialem ani jednej osoby ktora pije kawe przez rurke (moze dlatego ze zazwyczaj wykonane sa z plastiku i sie topia pod wplywem ciepla).

Zdjecie jest wiec totalnie nietrafione i gdyby mungo nie napisal ze jest zwiazane z akcja antyuzaleznieniowa to naprawde ciezko byloby sie domyslic. Ja w pierwszej kolejnosci pomyslalem ze bardzo sie dziewczynce chcialo pic No ale moze za cienki jestem zeby zrozumiec przeslanie
    nie zgadzam się z tym co piszesz dzisiaj cała ,,młoda polska'' pije kawę w kubkach zresztą nie tylko młodzież wystwrczy wejś do mcdonalda, kfs, stacji beznzynowch, automatów z kawa i tym podobne, taki plastikowy kubek właśnie dobrze się kojarzy z kawą, młodzież dzisiaj stołuje się na mieście, ba w mcdonaldzie można podejrzeć jak przy kawie z takiego kubka przeglądają notatki, uczą się itd, myślę że świetnie trafi do nich to przesłanie
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mungo pytales o jakas pomoc w kwestii zdjecia do tematu "Frycz a inne licea". Jesli tytul ma nawiazywac do trudnosci w wyborze szkoly na kolejne 3 lata, to mozna sprobowac zdjecie, w ktorym glownym tematem bedzie przemeczony czytaniem rankingow mlody czlowiek (jakas zwichrowana fryzura sugerujaca zmeczenie). Lokcie oparte o blat stolu, na ktorym leza rozlozone gazety (jedna na drugiej), ale jako pierwsza ma byc wyraznie strona z rankingiem szkol. To moze byc trudne do wykonania ale sadze, ze poradzilbys sobie.

Pzdr
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    nie zgadzam się z tym co piszesz dzisiaj cała ,,młoda polska'' pije kawę w kubkach zresztą nie tylko młodzież wystwrczy wejś do mcdonalda, kfs, stacji beznzynowch, automatów z kawa i tym podobne, taki plastikowy kubek właśnie dobrze się kojarzy z kawą, młodzież dzisiaj stołuje się na mieście, ba w mcdonaldzie można podejrzeć jak przy kawie z takiego kubka przeglądają notatki, uczą się itd, myślę że świetnie trafi do nich to przesłanie
    pozdrawiam
    I jeszcze mi powiedz ze wszyscy to robia przez slomke

Daje sie prowokowac ale kawa to moj ulubiony temat do rozmow i akurat dobrze wiem w czym, gdzie i jak sie pija, bo pije wszedzie i w kazdych ilosciach. I skoro moje skojarzenia sa watpliwe (a mnie wszystko kojarzy sie z kawa) to cos z tym zdjeciem jest nie tak. Ale teraz nie bede kontynuowal bo jestem po doppio z mojej nowej maszyny i czytam historie kawy w "Ilustrowanym leksykonie kawy" autorstwa Leszka Ruma

Pozdr

Acha zeby nie bylo ze ciagle gadam nie na temat.

Mungo mnie sie to zdjecie dziadka podoba. Nawet te cienie mi nie przeszkadzaja bo zdjecie ma fajny klimat. Nie musi byc idealne technicznie jak tu niektorzy proponuja ... wynika z tego ze najlepiej jakbys dziadka do studia zaladowal 5 swiatel i potem PSowy glamour
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

[QUOTE=McKane;406330]I jeszcze mi powiedz ze wszyscy to robia przez slomke
    (a mnie wszystko kojarzy sie z kawa)

nie wiem czy inni robią to przez słomkę - ja nie znam fajniejsze sposoby
    mnie się wszystko kojarzy nie przez kawę a z czym innym......:grin:
    jestem starszym forumowiczem i piję kawę z filizanki lub ewentualnie ze szklanki ale młodzież no cuż.......
    chybna dzisiaj za dużo ,,kłaczenia''
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Mam dokładnie takie samo o tej fotce. Brakuje mi tego błysku w oczach. Czy jedynym sposobem na to jest blenda, dodatkowe oświetlenie? Czy poprostu głowa powinna być trochę wyżej podniesiona?
    jak nie mam blendy pod ręką, wystarczy nawet biała kartka papieru A4 i masz ładne catchlights w oczach ...

Strona 46 z 89 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów