Strona 42 z 89 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Na trzecim tak spogląda w szkło jakby chciała Ci powiedzieć "weź spie..." natomiast na pierwszym IMHO powinna być bardziej smutna że się skończyła kawusia. Jakaś chwila załamania opadające ręce czy cóś.
    A tak w ogóle gratuluję modelki Miną na dwójce pokazała że potrafi się wczuć
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Bardzo fajna dziewczyna i robota z nią idzie świetnie. Mówisz jaką minę chcesz i taka na zdjęciu wychodzi! Jak z profesjonalną modelką Na pierwszym jeszcze bardziej smutna?!
    Na drugim mina jest genialna - dokładnia taka o jaką mi chodziło.
    Na trzecim też miało być "weż sp...adaj!". Miała zagrać zdesperowaną, znudzoną, po nocnej nauce, wymęczoną, która ma już wszystko gdzieś...
    No i fakt - najlepiej chyba na drugim zdjęciu to wyszło Dzięki Esteper!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

no właśnie nie mogłem dopatrzyć się, o jakie używki chodzi, może sesja ze strzykawkami a tak na serio, to powinna wyglądać tak, jak wygląda człowiek rano, który jest jeszcze przed prysznicem i mocną*kawą
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

zdjęcia fajne , ale podejrzewam że gdybym ja lub inna osoba mało popularna na forum zrobiła fotkę typu 76 to posypały by sie komentarze np : "rura za modelką mi nie pasi lub przeszkadza"

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Rura to realia szkolnej stołówki Co do tej rury to teraz tak mnie zmusileś do myślenia - czy ona tylko podkreśla wyraz twarzy[bo jest taśmą sklejana i jest jeszcze nudniejsza niż wyraz twarzy], czy raczej przeszkadza...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    zdjęcia fajne , ale podejrzewam że gdybym ja lub inna osoba mało popularna na forum zrobiła fotkę typu 76 to posypały by sie komentarze...
    A czym taki ja, różnie się od takiego Ciebie?
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 09-12-2007 o 19:15 Powód: Automerged Doublepost
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

np. tym że twoje zdjęcia są świetne i masz poważanie na forum względem swoich prac, i to jest tak jak w swiecie sztuki, jak już wyrobisz sobie markę to bez względu na to co np. namalujesz ( nie wkłądając w to serce lub poświęcając temu całą swoją uwagę) to będzie to dzieło które w określonym kręgu ludzi będzie się zawsze podobać a tylko dlatego że stworzone jest przez ciebie a ty jesteś znany i masz uznanie. Rozumiesz o co mi chodzi?
    Co nie zmienia faktu że i tak fotografie wystawiane przez ciebie są b.dobre.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    np. tym że twoje zdjęcia są świetne i masz poważanie na forum względem swoich prac, i to jest tak jak w swiecie sztuki, jak już wyrobisz sobie markę to bez względu na to co np. namalujesz ( nie wkłądając w to serce lub poświęcając temu całą swoją uwagę) to będzie to dzieło które w określonym kręgu ludzi będzie się zawsze podobać a tylko dlatego że stworzone jest przez ciebie a ty jesteś znany i masz uznanie. Rozumiesz o co mi chodzi?
    Rozumiem o co chodzi. Przenoszę się na forum Nikona - tam mnie nie znają Uznanie w calej Polsce... Nawet nie wiesz jak ciężko jest zdjęcia robić bez porządnego kopa w d... tyłek. W szkole mam z tym problem, bo co tu dużo mówić, ale konkurencji nie mam w ogóle... Więc od was liczę na takiego porządnego kopa w cztery litery, abym siebie zmusił do lepszych fotek

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

no nie no na forum Nikona się nie przenoś nie o to chodzi, ale poczytaj komentarze,: przeszkadz mi gałąż, drzewo ręce palec oko kamień itp mam wrażenie że ludzie szukają w zdjęciach wad i niedoskonałości by módz napisać że w ogóle jest coś nie tak, zamiast doradzić co zrobić by było lepiej, może nie wszyscy potrafią to robić, ktoś zrobił setki zdjęć ptaków- świetne fotki, 1000 komentarzy zdjęcia świetne, rewelka itp. nagle pojawia się ktoś i pisze zdjęcia nudne bo wszystkie podobne, ale nie weźnie pod uwagę że gość który fotografuje ptaki wkłada w to ogrom pracy, że taką ma pasję, że mimo iż zdjęcia są podobne to każde jest jednak inne bo na każdym zdjęciu są jednak inne emocje, nagle odbiorca wymaga czegoś więcej ale nie powie dokładnie czego itd. Czasem element który pozornie na zdjęciu przeszkadza ma jakiś wyraz , coś ma podkreślić, ale nikt się nad tym nie zastanowi co tylko napisze , przeszkadza mi, lub cos w tym rodzaju................bla bla bla ale się napociłem

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

pierwsze (75). najlepsze i bardzo mi się podoba

za ciasno trochę z lewej strony (cięcie kubka karygodne), zrobiłbym jeszcze jeną wersje np na rozkładówkę w poziomie, to samo ujęcie tylko z lewej cała klasa ...

pozostałe do kasacji!! reprezentują dużo niższy poziom, jak robisz reportaż (bo chyba tak miało być) patrzenie modela w aparat zupełnie jest nie potrzebne ... jeżeli miało by coś wyrażać / jakieś emocje, a tu tak pusto w oczach
    ewentualnie mogła by patrzeć za aparat takim rozmarzonym wzrokiem

76 nie rozumem po co ci tyle nieciekawej góry?

77 bezsensowny ciasny kadr z poucinanymi ramionami

w dwóch ostatnich prześwietlona mocno twarz i mimika twarzy popozostawia dużo do życzenia ...
    co do szumu to sie nie wypowiem bo jestem szumofobem i nie toleruje go wcale ...pozdrawiam

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    pierwsze (75). najlepsze i bardzo mi się podoba

za ciasno trochę z lewej strony (cięcie kubka karygodne), zrobiłbym jeszcze jeną wersje np na rozkładówkę w poziomie, to samo ujęcie tylko z lewej cała klasa ...

pozostałe do kasacji!! reprezentują dużo niższy poziom, jak robisz reportaż (bo chyba tak miało być) patrzenie modela w aparat zupełnie jest nie potrzebne ... jeżeli miało by coś wyrażać / jakieś emocje, a tu tak pusto w oczach
    ewentualnie mogła by patrzeć za aparat takim rozmarzonym wzrokiem

76 nie rozumem po co ci tyle nieciekawej góry?

77 bezsensowny ciasny kadr z poucinanymi ramionami

w dwóch ostatnich prześwietlona mocno twarz i mimika twarzy popozostawia dużo do życzenia ...
    co do szumu to sie nie wypowiem bo jestem szumofobem i nie toleruje go wcale ...pozdrawiam
    No i prawdopodobnie 75 pójdzie na okładkę Tzn. to nie miał być reportaż, tylko to miało być zdjęcia na okładkę gazetki. I trzeba wybrać jedno. Wybrałem trzy najlepsze i teraz przy waszej pomocy będę wybierał to jedno najlepsze I to, że jest to okładka to powód, dlaczego jest tak dużo góry - w końcu gdzieś musi być logo gazetki
    Pusto w oczach - będę błogosławił modelkę Skomplikowana sprawa dlaczego ona ma taki wyraz twarzy.
    A tak btw - jeśli nei w obiektyw to gdzie? Z tego co w mądrych księgach wyczytałem to, gdy fotografia jeszcze raczkowała ludziom podczas portretu kazano patrzeć się w lewo, albo w prawo tuż nad aparat

Strona 42 z 89 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów