[mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Technika jak zawsze nienaganna, nie wiem czy ten szum już jest idealny, ale nie mnie komentować szum jak ja jeszcze ani jednego b&w z kliszy nie widziałem.

Odnośnie zawartości : jak używki to imo nie kawa :P, tylko coś poważniejszego chyba. Wiem, że miało być tak "realistycznie", ale piwo na ławce przy bloku też dałoby radę, no a w klubie papierosy to już wogóle. I miałbyś możliwość pobawić się kształtem dymu

No a jak już kawa to nie wiem czy dobrze myślę, ale z tą słomką to zły pomysł, bo gdybym nie wiedział że to używki to bym pomyślał że ktoś pije ciepłą Colę :P Chyba że to nie kawa :P

Komentarz

• mungo
      Uzależniony
      • 2006
      • 535

Zamieszczone przez micles Zobacz wpis
      Technika jak zawsze nienaganna, nie wiem czy ten szum już jest idealny, ale nie mnie komentować szum jak ja jeszcze ani jednego b&w z kliszy nie widziałem.

Odnośnie zawartości : jak używki to imo nie kawa :P, tylko coś poważniejszego chyba. Wiem, że miało być tak "realistycznie", ale piwo na ławce przy bloku też dałoby radę, no a w klubie papierosy to już wogóle. I miałbyś możliwość pobawić się kształtem dymu

No a jak już kawa to nie wiem czy dobrze myślę, ale z tą słomką to zły pomysł, bo gdybym nie wiedział że to używki to bym pomyślał że ktoś pije ciepłą Colę :P Chyba że to nie kawa :P
      Ech... Właśnie takich komentarzy jak ten twój chciałem uniknąć... Sprawa jest ciężka. Bo pierwsze zdjęcie było ostre, był facet z butelką, na tle szkoły, zresztą co ja się będę rozpisywał! Tutaj jest prevka. Jednak to zdjęcie spadło jako za ostre... Stwierdzilem, że zrobię tak, żeby było głupio, no dosłownie tak jak to widać na tych zdjęciach. Czyli kawa i do tego przez słomka, jeszcze jakaś prześmiewcza poza[tak btw w kubku nie jest kawa, tylko kompot, ale dobrze, że w bw tego nie widać].
      A drogi Miclesie - jeśli chodzi o używki to kawa jest jak najbardziej pełnoprawną używką, cytat za wikipedią: Jedna z najpopularniejszych używek na ziemi i główne źródło kofeiny. Tak samo jak i herbata To tak w ramach edukacji międzyszkolnej
      Kurde... Teraz żałuje, że napisałem, że to do artykułu o używkach, bo kompletnie nie o takie komentarze mi chodziło...

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Zamieszczone przez mungo Zobacz wpis
        Ech... Właśnie takich komentarzy jak ten twój chciałem uniknąć...
        No to ci się nie udało :P
        A jakich komentów oczekiwałeś : przecież tu IMO już nie ma nic do poprawiania pod aspektem technicznym ^^ gr8, mysta mungo!

Komentarz

• esteper
          Uzależniony
          • 2006
          • 635

Jak dla mnie drugie kocur
          Pozostałe średnio mi się podobają, ale ze względu na mimikę.

P.S. Znajomo mi wygląda ta Twoja koleżanka Znam gościa który z nią miał sesyjkę, tak mi się coś wydaje.
          5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• mungo
            Uzależniony
            • 2006
            • 535

No oczekiwałem komentarzy technicznych, typu kadr za bardzo w prawo, za dużo góry, za mało dołu lub na odwrót, zbyt ciasny kadr, oczy nie ostre, za duży szum[to niestety wynik obróbki], że te zdjęcia się kupy nie trzymają, wszystko się sypie, gdzie są mocne punkty, że ręka powinna być bardziej w lewo, bo coś tam zasłania, etc. Albo: co to za tragiczne zdjęcia, to napewno ty je robiłeś? Itd.
            No oczekuje normalnych komentarzy, takich jak w każdej innej galerii Technicznie i kadrowo. No może być też treściowo, tylko wtedy będę musiał wyjaśniać całą gazetkowo-szkolną hierarchię i problemy, a to dłuższe od niejednego peruwiańskiego serialu.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez esteper Zobacz wpis
            Jak dla mnie drugie kocur
            Pozostałe średnio mi się podobają, ale ze względu na mimikę.

P.S. Znajomo mi wygląda ta Twoja koleżanka Znam gościa który z nią miał sesyjkę, tak mi się coś wydaje.
            Hehe - ano miała pewną sesję Dlatego i ja postanowiłem ją do swojej sesji wykorzystać. A co z mimiką nie ten teges?
            Ostatnio edytowany przez mungo; 4195. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• esteper
              Uzależniony
              • 2006
              • 635

Na trzecim tak spogląda w szkło jakby chciała Ci powiedzieć "weź spie..." natomiast na pierwszym IMHO powinna być bardziej smutna że się skończyła kawusia. Jakaś chwila załamania opadające ręce czy cóś.
              A tak w ogóle gratuluję modelki Miną na dwójce pokazała że potrafi się wczuć
              5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• mungo
                Uzależniony
                • 2006
                • 535

Bardzo fajna dziewczyna i robota z nią idzie świetnie. Mówisz jaką minę chcesz i taka na zdjęciu wychodzi! Jak z profesjonalną modelką Na pierwszym jeszcze bardziej smutna?!
                Na drugim mina jest genialna - dokładnia taka o jaką mi chodziło.
                Na trzecim też miało być "weż sp...adaj!". Miała zagrać zdesperowaną, znudzoną, po nocnej nauce, wymęczoną, która ma już wszystko gdzieś...
                No i fakt - najlepiej chyba na drugim zdjęciu to wyszło Dzięki Esteper!

Komentarz

• Adam Kasprzak
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 278

no właśnie nie mogłem dopatrzyć się, o jakie używki chodzi, może sesja ze strzykawkami a tak na serio, to powinna wyglądać tak, jak wygląda człowiek rano, który jest jeszcze przed prysznicem i mocną*kawą
                  Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• 1507
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 327

zdjęcia fajne , ale podejrzewam że gdybym ja lub inna osoba mało popularna na forum zrobiła fotkę typu 76 to posypały by sie komentarze np : "rura za modelką mi nie pasi lub przeszkadza"
                    http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• mungo
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 535

Rura to realia szkolnej stołówki Co do tej rury to teraz tak mnie zmusileś do myślenia - czy ona tylko podkreśla wyraz twarzy[bo jest taśmą sklejana i jest jeszcze nudniejsza niż wyraz twarzy], czy raczej przeszkadza...
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez 1507 Zobacz wpis
                      zdjęcia fajne , ale podejrzewam że gdybym ja lub inna osoba mało popularna na forum zrobiła fotkę typu 76 to posypały by sie komentarze...
                      A czym taki ja, różnie się od takiego Ciebie?
                      Ostatnio edytowany przez mungo; 4195. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• 1507
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 327

np. tym że twoje zdjęcia są świetne i masz poważanie na forum względem swoich prac, i to jest tak jak w swiecie sztuki, jak już wyrobisz sobie markę to bez względu na to co np. namalujesz ( nie wkłądając w to serce lub poświęcając temu całą swoją uwagę) to będzie to dzieło które w określonym kręgu ludzi będzie się zawsze podobać a tylko dlatego że stworzone jest przez ciebie a ty jesteś znany i masz uznanie. Rozumiesz o co mi chodzi?
                        Co nie zmienia faktu że i tak fotografie wystawiane przez ciebie są b.dobre.

Komentarz

• mungo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 535

Zamieszczone przez 1507 Zobacz wpis
                          np. tym że twoje zdjęcia są świetne i masz poważanie na forum względem swoich prac, i to jest tak jak w swiecie sztuki, jak już wyrobisz sobie markę to bez względu na to co np. namalujesz ( nie wkłądając w to serce lub poświęcając temu całą swoją uwagę) to będzie to dzieło które w określonym kręgu ludzi będzie się zawsze podobać a tylko dlatego że stworzone jest przez ciebie a ty jesteś znany i masz uznanie. Rozumiesz o co mi chodzi?
                          Rozumiem o co chodzi. Przenoszę się na forum Nikona - tam mnie nie znają Uznanie w calej Polsce... Nawet nie wiesz jak ciężko jest zdjęcia robić bez porządnego kopa w d... tyłek. W szkole mam z tym problem, bo co tu dużo mówić, ale konkurencji nie mam w ogóle... Więc od was liczę na takiego porządnego kopa w cztery litery, abym siebie zmusił do lepszych fotek

Komentarz

• 1507
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 327

no nie no na forum Nikona się nie przenoś nie o to chodzi, ale poczytaj komentarze,: przeszkadz mi gałąż, drzewo ręce palec oko kamień itp mam wrażenie że ludzie szukają w zdjęciach wad i niedoskonałości by módz napisać że w ogóle jest coś nie tak, zamiast doradzić co zrobić by było lepiej, może nie wszyscy potrafią to robić, ktoś zrobił setki zdjęć ptaków- świetne fotki, 1000 komentarzy zdjęcia świetne, rewelka itp. nagle pojawia się ktoś i pisze zdjęcia nudne bo wszystkie podobne, ale nie weźnie pod uwagę że gość który fotografuje ptaki wkłada w to ogrom pracy, że taką ma pasję, że mimo iż zdjęcia są podobne to każde jest jednak inne bo na każdym zdjęciu są jednak inne emocje, nagle odbiorca wymaga czegoś więcej ale nie powie dokładnie czego itd. Czasem element który pozornie na zdjęciu przeszkadza ma jakiś wyraz , coś ma podkreślić, ale nikt się nad tym nie zastanowi co tylko napisze , przeszkadza mi, lub cos w tym rodzaju................bla bla bla ale się napociłem

Komentarz

• VanMurder
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 600

pierwsze (75). najlepsze i bardzo mi się podoba

za ciasno trochę z lewej strony (cięcie kubka karygodne), zrobiłbym jeszcze jeną wersje np na rozkładówkę w poziomie, to samo ujęcie tylko z lewej cała klasa ...

pozostałe do kasacji!! reprezentują dużo niższy poziom, jak robisz reportaż (bo chyba tak miało być) patrzenie modela w aparat zupełnie jest nie potrzebne ... jeżeli miało by coś wyrażać / jakieś emocje, a tu tak pusto w oczach
                              ewentualnie mogła by patrzeć za aparat takim rozmarzonym wzrokiem

76 nie rozumem po co ci tyle nieciekawej góry?

77 bezsensowny ciasny kadr z poucinanymi ramionami

w dwóch ostatnich prześwietlona mocno twarz i mimika twarzy popozostawia dużo do życzenia ...
                              co do szumu to sie nie wypowiem bo jestem szumofobem i nie toleruje go wcale ...pozdrawiam
                              mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• mungo
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 535

Zamieszczone przez VanMurder Zobacz wpis
                                pierwsze (75). najlepsze i bardzo mi się podoba

za ciasno trochę z lewej strony (cięcie kubka karygodne), zrobiłbym jeszcze jeną wersje np na rozkładówkę w poziomie, to samo ujęcie tylko z lewej cała klasa ...

pozostałe do kasacji!! reprezentują dużo niższy poziom, jak robisz reportaż (bo chyba tak miało być) patrzenie modela w aparat zupełnie jest nie potrzebne ... jeżeli miało by coś wyrażać / jakieś emocje, a tu tak pusto w oczach
                                ewentualnie mogła by patrzeć za aparat takim rozmarzonym wzrokiem

76 nie rozumem po co ci tyle nieciekawej góry?

77 bezsensowny ciasny kadr z poucinanymi ramionami

w dwóch ostatnich prześwietlona mocno twarz i mimika twarzy popozostawia dużo do życzenia ...
                                co do szumu to sie nie wypowiem bo jestem szumofobem i nie toleruje go wcale ...pozdrawiam
                                No i prawdopodobnie 75 pójdzie na okładkę Tzn. to nie miał być reportaż, tylko to miało być zdjęcia na okładkę gazetki. I trzeba wybrać jedno. Wybrałem trzy najlepsze i teraz przy waszej pomocy będę wybierał to jedno najlepsze I to, że jest to okładka to powód, dlaczego jest tak dużo góry - w końcu gdzieś musi być logo gazetki
                                Pusto w oczach - będę błogosławił modelkę Skomplikowana sprawa dlaczego ona ma taki wyraz twarzy.
                                A tak btw - jeśli nei w obiektyw to gdzie? Z tego co w mądrych księgach wyczytałem to, gdy fotografia jeszcze raczkowała ludziom podczas portretu kazano patrzeć się w lewo, albo w prawo tuż nad aparat

Komentarz

Pracuję...
                                X