[mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mungo
    Uzależniony
    • 2006
    • 535

Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz wpis
    Popieram!!!!
    Swietne fotki a i obróbka też ok. Naprawdę ekstra fotki. To były Rawy???
    Tak, tak - to były rawy obrabiane w Lightroomie

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Saurus
      Początki nałogu
      • 2006
      • 269

Widać że te ostatnie wyprawy (Londyn, Indie) ci służą bo z każdej znajdą się jakieś ciekawe fotki, czekam na kolorowe Zwłaszcza ta pierwsza z Indii super.
      Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
      "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• mungo
        Uzależniony
        • 2006
        • 535

Obiecane kolorowe:
        56.
        57.
        58.
        59.
        60.

Komentarz

• 777
          Uzależniony
          • 2006
          • 536

56 59 60
          super zdjecia
          mungo respect
          6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Super. Już nawet nie powiem które, bo ciężko się zdecydować :-D Twoje zdjęcia mi się tak cholernie podobają... to jest chyba najbardziej pasująca mi "artowa reporterka" jaką w ogóle gdziekolwiek widziałem (a staram się oglądać linki od iczka ) - nie kapie z tego takie nudne w swojej perfekcji zawodostwo, widać że fotki robisz zupełnie naturalnie, tak jak zwykły śmiertelnik np. je zupę łyżką ;-) no krótko mówiąc... wybitne, długi czerwony pasek

Nie myślałeś o pokazaniu zdjęć (ogólnie, nie tylko tych ostatnich) jakiemuś, nie wiem, National Geographic? Może warto spróbować?
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mungo
              Uzależniony
              • 2006
              • 535

Zamieszczone przez muflon Zobacz wpis
              Super. Już nawet nie powiem które, bo ciężko się zdecydować :-D Twoje zdjęcia mi się tak cholernie podobają... to jest chyba najbardziej pasująca mi "artowa reporterka" jaką w ogóle gdziekolwiek widziałem (a staram się oglądać linki od iczka ) - nie kapie z tego takie nudne w swojej perfekcji zawodostwo, widać że fotki robisz zupełnie naturalnie, tak jak zwykły śmiertelnik np. je zupę łyżką ;-) no krótko mówiąc... wybitne, długi czerwony pasek
              Dzięki za tak pochlebny komentarz[siedzę przed monitorem i czytając to robię się*niemal tak czerwony jak ten długi czerwony pasek Muszę się pilnować, żeby nie popadać w samozachwyt po takich komentarzach Jeszze raz wielkie, wielkie dzięki!

Zamieszczone przez muflon Zobacz wpis
              Nie myślałeś o pokazaniu zdjęć (ogólnie, nie tylko tych ostatnich) jakiemuś, nie wiem, National Geographic? Może warto spróbować?
              Myślałem i myślę ciągle. Właśnie przed chwilą wysłałem maila do YoursGallery z prevkami fotek, to NG raczej nie próbuję, bo oni mają swoich fotografów zawodowych, co ich tam jakiś 16 latek obchodzi Będę może próbował je sprzedać, albo oddać w komis jakiejś agencji. Kiedyś wysyłałem jakieś foty do 5klatek.com, jednak nic z tego nie wyszło, na fotopolis do oceny od czasu do czasu daje jakieś zdjęcie i oni czasami oceniają, do "zdjęcia tygodnia" czasami wysyłam, jednak narazie nie udało mi się zdobyć tego tytułu Do Agencji Gazeta kiedyś coś wysyłałem i dostałem odpowiedż: "Pańskie zdjęcia świetnie oddają klimat i byśmy je opublikowali, gdyby nie zakaz publikowania zdjęć spoza AG". A w tym fotopolis.pl to pewnie już im się*niedobrze robi jak widzą kolejne moje zdjęcia.
              Teraz czekam na odpowiedź z YoursGallery w sprawie fotek z Indii. Trzymajcie kciuki!

Komentarz

• MartineZ.oom
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 41

Mungo, sąsiedzie ;-) Patrząc na Twoje fotki powiem jedno: kiedy skończysz 18lat, śmiało startuj do agencji Magnum(który Fotoreporter nie chciałby tam pracować). Jeżeli teraz prezentujesz taki poziom to co będzie (mając na uwadze to, że dalej będziesz się rozwijał w reportażu) za kilka lat?
                Sądzę także, że jesteś na dobrej drodze aby pokazać na forum CB(i nie tylko tu) co miał na myśli Cartier-Bresson mówiąc o "momencie decydującym"
                Czy

Komentarz

• crazy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1554

dobre
                  Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• mungo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 535

Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz wpis
                    Mungo, sąsiedzie ;-) Patrząc na Twoje fotki powiem jedno: kiedy skończysz 18lat, śmiało startuj do agencji Magnum(który Fotoreporter nie chciałby tam pracować). Jeżeli teraz prezentujesz taki poziom to co będzie (mając na uwadze to, że dalej będziesz się rozwijał w reportażu) za kilka lat?
                    Sądzę także, że jesteś na dobrej drodze aby pokazać na forum CB(i nie tylko tu) co miał na myśli Cartier-Bresson mówiąc o "momencie decydującym"
                    Hehe... Nie mam zamiaru startować do Magnum Chociażby dlatego, że pokazać się tam z 350D i Kitem to byłby mały obciach

Komentarz

• Danielo
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 41

uwierz mi,jak ktos zobaczy Twoje zdjecia to raczej dopiero potem zapyta czym robiles. ludzie znajacy sie na fotografii i zyjacy z niej to nie forumowicze wpisujacy sobie "L-ki" do stopki. a ze robisz takie zdjecia podstawowym sprzetem to tylko plus dla Ciebie ! tez mysle,ze powinienes gdzies pokazac te zdjecia,nie mowie o internecie.nie zmarnuj szansy,ktora niewatpliwie masz.

a tak poza tym jesli kiedys widziales jakies ogloszenie np. na staz w agencji,prace itd to tam w wymaganiach jest np. portfolio a nie sprzet taki a taki.
                      Ostatnio edytowany przez Danielo; 12312.

Komentarz

• Scream
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 295

Zamieszczone przez mungo Zobacz wpis
                        Hehe... Nie mam zamiaru startować do Magnum Chociażby dlatego, że pokazać się tam z 350D i Kitem to byłby mały obciach
                        Słuchaj, mam kolege w PAP-ie który ma "tylko" 350D i też sobie świetnie daje rade. Nie sprzęt jest ważny a oko. A Ty masz dobre podejście do ludzi, wychodzą bardzo naturalnie na twoich zdjęciach. Poza tym ciekawe kadry. Startuj najpierw do regionalnych gazet, portali, mniejszych agencji, łatwiej się dzięki nim wybić, albo dostać legitymację prasową, a wtedy to już hulaj dusza ;D

pozdrawiam i zycze sukcesow.

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Zamieszczone przez Scream Zobacz wpis
                          albo dostać legitymację prasową, a wtedy to już hulaj dusza ;D
                          Oj tak, legitka to duży plus.

Komentarz

• mungo
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 535

...a teraz coś z zupełnie innej beczki! Kompletny misz-masz. Zdjęcia gorsze, ale także ciekawe, więc liczę na więcej krytycznych komentarzy[co w kadrze nie gra, etc.]
                            61. Dźinista
                            62.
                            63.
                            64.
                            65.
                            66.

Komentarz

• mattnick
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1735

62 wyglada jak 2 zdjęcia 64. B fajne
                              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• 1507
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 327

świetne!!!
                                http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

Pracuję...
                                X