Perspektywa rozumiem ze specjalnie taka?
Perspektywa rozumiem ze specjalnie taka?
Jeśli przez "specjalna perspektywę" rozumiesz prawie jej całkowity brak, to tak-miała byś specjalnie taka![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Ciągle pracuje nad kadrowanie w kwadracieBiorę się za fotografowanie ludzi-może z tego mi coś fajnego wyjdzie i w końcu się wam spodoba
![]()
Ostatnio edytowane przez mungo ; 15-11-2006 o 18:26
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Mówię "wam" bo nie wierzę, zeby te fotki komukolwiek z forum się podobałyTrochę ciała przydaje się przy droższym sprzęcie
![]()
Mugo
Z ostatniej serii to jedynka jest fajna. Do tej grupy pijanych kolesi pasuje taki krzywy (pijacki) kadr. Jednak według mnie efekt psuje zbyt duzy kawałek prześwietlonego nieba. Tutaj faktycznie lepszy byłby kadr 2:3.
Kapliczka z 2. jakaś nieostra.
Robiłeś to na slajdzie i skanowałeś razem z ramką,czy ramkę dodawałeś w programie graficznym?
Skanowałem z kliszy, a dokładniej skanowali mi z kliszy. Znajomy tak zeskanował i mi się tak podobaCo do kadru 3:2 to mam to samo zdjęcie 350D zrobione, tylko kadr wtedy prosty
![]()
No to co do ramki się zgadzamy :-)
Może zapodaj jescze to z 350 ( kadr zawsze można nieco przekrzywić ;-) )
To moje pierwsze w życiu zdjęcie tego typu. Czyli ze sztucznym oświetleniem, tłem, itp. Na forum takie fotki nazywa się chyba stockowymi(chociaż osobiście nie wiem, czy to nadaję się do publikacji). Na początek jedno, z prośbą o opinie. Nie wrzucam od razy większej ilości, bo nie chce wam głowy śmieciami zawracać
Ostatnio edytowane przez mungo ; 12-12-2006 o 17:54