Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
Tylko imo nazwa gazety powinna być "nad ręką" - jeszcze nigdy nie widziałem albo nie zwróciłem uwagi na zasłanianie tytułu gazetki postacią/elementem :P (wiem, chciałeś się pobawić w wycinanie )
Micles... Takie okładki są i w Polsce - Wprost, Polityka, Przekrój, National Geographic. Normalka A z ręką nad tytułem wygląda bardziej profi
Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
no na okładeczce wygląda bomba za łoże się że cover page design też ty robiłeś ...
bardzo fajne
cover page design, jak to ładnie nazwałeś[ja cały wygląd gazety łącznie z okładkę nazywam Layout] robiłem na spółe z naszym redakcyjnym grafikiem. Tzn. on robił, ja patrzylem, żeby mi zdjęcia nie schrzanil Razem składamy gazetkę.
Się nabroiło w wątku...
Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
Mungo, zdjęcie na jedynkę, nawet gazetki szkolnej, ma miec przede wszystkim odpowiednią wymowę. [...] Moim zdaniem to zdjęcie ma się nijak do "używek", nawet jeśli weźmie się pod uwagę to, że kawa jest używką i "całą gazetkowo-szkolną hierarchię i problemy". Panna szuka czegoś w styropianowym kubku odwróconym do góry dnem. I tyle. Btw. powyżej masz lead: "używki zabijają". Owszem, wiadomo jakie. Kawa w szkolnej stołówce raczej nie. Nie ten pomysł. Trudny problem - trudne zdjęcie. Ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo:smile:
Nie chciałbym akurat o tym dyskutować, ale kawa jest jak najbardziej pełnoprawną używką, a co za dużo to niezdrowo. Jak pijesz za dużo to zdrowie możesz rozwalić. A jeślii chodzi chodzi o sam pomysł, ten Ci się nie podoba, drugi bardziej dosłowny spadł z jedynki, to jaki jest Twój pomysł na okładkę do takiego tematu? Co do leadu używki zabijają, artykuł jest o wszystkich używkach - od herbaty, przez dyskutowaną kawę, po te cięższe.

Rolaj, jeśli nei chcesz wymyślać okładki do oklepanego już tematu, to będę wdzięczny za pomoc do następnego numeru, tytuł jest: "Frycz, a inne licea". Frycz to moja szkoła. Morduje się nad zdjęciem od kilku tygodni i nic rozsądnego nie chce mi wyjść. Mogę liczyć na pomoc?

Mam nadzieję, że ten post nie zamknie dyskusji. Pzdr!