Strona 82 z 89 PierwszyPierwszy ... 32728081828384 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Nie zrobię z gołębia Nikona. Nie zniżę się...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Po pierwsze podziękowania dla Martineza za użyczenie studia i wytłumaczenie co do czego służy. Po drugie, pierwsze w życiu moje foty studyjne. Sami oceńcie i skomentujcie, abym się czegoś nauczył
    265.
    266.
    267.
    268.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Wg mnie najlepszy kadr to 268, 266 byłoby ok gdyby albo węziej kadrować albo ta suknia nie zlewała się tak z tłem.

265, 267 nie podoba mi się zastosowana GO oraz ogniskowa bo nos modelki wyszedł bardzo niekorzystnie. Możliwe, że oliwy do ognia dolała perspektywa.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Przyjemność po mojej stronie.
    A gdzie zdjęcia drugiej modelki. Myślałem, że też będziesz robił. :wink:
    Normalnie Speedie Gonzales jesteś Zdjęcia na CB w 2h po sesji.

Co do zdjęć to nie wypowiem się za wiele bo z laptoka piszę (wszystko co jest po Eizo, nadaje się najwyżej do worda), ale jak na pierwszy raz to nieźle wyszło (nie będę analizował kadrów bo jakoś nie jestem specjalistą w teoretyzowaniu).

Nie wiem czy dobrze widzę ale chyba poprzepalałeś trochę na skórze.
    Ostatnio edytowane przez MartineZ.oom ; 21-12-2008 o 17:23
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jeśli poprzepalałem, to w postprocesingu, bo tak to żadne nie jest przepalone
    Co do perspektyw, to zgodzę się, że na 267 nos wyszedł trochę nie tak jak powinien, ale na 265? Może przybliż o co konkretnie Ci chodzi, bo może jakieś błędy w obróbce uwydatniły brak umiejętności studyjnych

Jeśli za ciemne, to mogę minimalnie rozjaśnić. Może za dużo blacksów w LR. Chodziło o to, żeby była widoczna górna część ciała, a dół sukienki zlewał*się z tłem.

Druga modelka byla niechętna do pozowania Kurdę... Trochę mnie ograniczała, nie powiem;p

Jeszcze będę grzebał w tych fotach i wrzucał kilka wariacji jednego kadru, żebyście pomogli wybrać najlepsze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a.
    b.
    c.
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 21-12-2008 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

W 266 przy czarnej sukience i czarnym tle, potrzeba (następnym razem) zastosowania odcięcia przez lampę w kontrze do disha. Gołym palnikiem z kloszem, na przykład. Wtedy rysujesz z prawej sylwetkę na krawędzi a z lewej od dołu zlewa się z tłem.

Najbardziej pasi mi b. W a. minus za włosy na oku a w c. mało naturalnie.
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak ty robisz tak dobre b&w??!!
    mnie najbardziej podoba sie 266, ma klimat, tak samo ostatnie

BTW ekstra podpis

Bywalec

Domyślnie

Jeśli mogę się wtrącić: za dużo czarnego, za dużo przepałów i obróbka troche niestaranna. Czekam na kolejne zdjęcia
    Pozdr.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    jak ty robisz tak dobre b&w??!!
    mnie najbardziej podoba sie 266, ma klimat, tak samo ostatnie

BTW ekstra podpis
    Tutaj jeszcze sporo jest do dopracowania w b&w. Jak go robię? Lightroom - grayscale, potem blacksy w górę, exposure w górę, ewentualnie minimalne poprawki suwakami highlights, lights, darks, shadows. A potem do PS, auto levels, scale image i sharpen Żadnej robocizny godziny
    Fajnie, że foty się podobają Moja pierwsza wizyta w studio, modelki tak samo. W studio kompletne żółtodzioby

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

mungo nie sądzę żeby to była wina obróbki. Wg mnie nos po prostu wyszedł za duży w porównaniu z resztą elementów twarzy. Na pozostałych zdjęciach jest ok, tam gdzie już wcześniej napisałam wydaje mi się, że wyszedł mało proporcjonalnie.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 82 z 89 PierwszyPierwszy ... 32728081828384 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów