49-więcej góry mi brakuje,ale 48 jest ,,lodzio-miodzio''![]()
pierwszy portret b. fajny szczególnie z połączeniu z backgroundbrawo!
drugi taki za paszportowy![]()
To daję drugą wersję 49. Powiedzcie, która jest lepsza
50.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Nie, to nie jest ichniejszy Lepper. Długo z nim rozmawiałem, tłumaczył mi się dlaczego taka tabliczka a nie inna. Mówił, że ta tabliczka to nie żadne wydurnianie się tylko stwierdzenie faktu. Na przykład podał mi Speaker's Corner - kiedyś ludzi było multum, tematy były różnorodne, wszyscy mówcy i większość słuchaczy się znała, póżnym popołudniem chodzili wszyscy do jednej restauracji na przekąszenie czegoś, wypicie wspólnej herbaty. Teraz temat jest tylko jeden - religia. Mówcy nie znają się, nie ma między nimi żadnej więzi, etc. Nikt już nie chodzi na herbatkę, etc.
Jeszcze tłumaczył mi, że każdemu z nas wydaje się, że kiedyś było lepiej i o przyszłości sądzi, że będzie gorzej. W wielu, wielu przypadkach to prawda.
Jak wspomniałem mu, że jestem z Polski, to powiedział, że kiedyś był u nas u znajomych i niezapomnianym przeżyciem była dla niego jazda Fiiiiatem[mówił to mnie więcej tak jak mówi się theatre, dłuuugie "i"] - że ledwo się do niego zmieścił, etc.
Wyśmienity człowiek. Jak tylko będziecie na Speakers Corner, to zagadajcie do niego. Chętnie was pooprowadza za darmo po Londynie i powie gdzie jest dobre i tanie fish&chips[kiedyś było tańsze, teraz drożeje, więc "It's going to get worse"].
Nie zadawajcie mi takich pytań, bo zanim człowiekowi zrobię zdjęcie, to z nim długo gadam a potem mogę o tym pisać, i pisać, a wam napewno się tego nie chce czytaćZnowu się rozpisałem, kończę.
Każdy człowiek jest ciekawy - nawet wtedy jakby był niesamowicie nudny.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Właśnie tak lubię robić zdjęcia - pogadać, wymienić się adresami, spostrzeżeniami, a dopiero potem spytać, czy mogę panu zdjęcie zrobić. Niestety tego jest jeden minus. Ten sposób robienia zdjęć nie działa w okolicach Warszawy:/ W innych częściach Polski nie próbowalem. I to jest to, nad czym ubolewam...
Właśnie! Olać jakość zdjęć, liczy się*pasja
Dzięki wielkie Adamek.
Dalem kiedys taki minifotoreportaz z Białorusi. Efekt był taki, że było 0 komentów![]()