Bo to są obowiązkowe kadry i wszystkie różnice zależą od parametrów, sprzętu i pogody![]()
Bo to są obowiązkowe kadry i wszystkie różnice zależą od parametrów, sprzętu i pogody![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
http://fotomungo.za.pl/gallery/index...82ochy/Wenecja Zapraszam na moją stronę gdzie znajdziecie także fotki z Wenecji, jednak tym razem z krótkim opisem Wenecji. Coś jak miniprzewodnik nie zawsze ilustrowanyCzekam na komentarze.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Tutaj zobaczycie kilka fotek z Werony i z nad jeziora Garda(niestety w Weronie byłem w godzinach do fotografowania najgorszych czyli w samo południe). Ciekawe czy mi coś wyszło-to zostawiam już do waszej oceny.
http://fotomungo.za.pl/gallery/index...ezioro%20Garda
bardzo podoba mi sie to zdjecie
http://fotomungo.za.pl/gallery/index...20Garda&page=1
... takie klimatyczne i mroczne.
kolejnym zdjeciem jaki mi sie podoba jest to
http://fotomungo.za.pl/gallery/index...20Garda&page=1
bardzo podoba mi sie zestawienie koloroworaz ta pani z psem, gdyby jej nie bylo zdjecie nie mialoby tego uroku..
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Ponieważ galeria jest jeszcze "świeża" i nie działają te linki, co podał FOTOGRAF, to jak spodoba lub nie spodoba wam sięj akieś zdjęcie podawajcie jego numer.
no to numer 6 i 8 sa najlepsze wg mnie![]()
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
mungo: Bardzo fajen zdjecia, szczegolnie z pragmi, przyznaj sie czego uzywasz do korekcji kolorow? Ma taki fajny posmak pluginow do symulacji efektu cossowania. Bardzo mnie ciekawi jak duzo to postproces.
mi sie spodobalo #2 ze wzgledu na dobrze dobrane TLO (ktore nie rzuca sie na pierwszy plan, pozostawiajac glowny temat - portretowana osoba - bardzo wyrazny; dobry tez jest kolor tego tla - niebieski - i juz wiadomo czemu to ulubiony kolor politykow z plakatow wyborczych) oraz za NATURALNE swiatlo (brak blinkow i cieni na twarzy). minus dopartuje sie w pozie - prawa reka wyglada tak, jakby jej niebylo... ale zdjecie symatyczne.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Storm-w zdjęciach z pragi było dużo postprocessingu-to były jedyne zdjęcia na których postanowiłem się tak bardzo pobawić. Natomiast w innych zazwyczaj podstawowe rzeczy-kontrasty, poziomy, usuwanie syfków z matrycy. Z góraszki dość sporo poprawiałem, a to ze względu na tamtejsze warunki oświetleniowe. Wszystkie zdjęcia obrabiam najpierw(jeśli są w rawach) w Raw Shooterze, a potem wszystko do PSa, gdzie robię to, czego nie udało mi się uzyskać w RawShooterze, pomniejszam, potem wyostrzam. Żadnych pluginów do symulacji nie używam![]()
----
Co do zdjęć mojej siostry-cieszę się, że ci się spodobały, a co do ustawienia modelki to siostra była tak miła, że się sama ustawiała, ale dzięki, że zwracacie mi uwagę na takie rzeczy jak "obcięta" ręką-dzięki temu więcej nie będę ich popełniał
Czekam na dalsze uwagi.