Strona 76 z 89 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

michal_b
    Guest

Domyślnie

237 zostawić, 230, 231, 232 ja bym tak wybrał

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dzięki. Kurczaki, jakby można było wcześniej skonsultować z wami, które zdjęcie wybrać do battle'a. Wygrałbym Oj, teraz będę gdybał.
    Nie przeszkadza wam tak lodowato ustawiony WB?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

michal_b
    Guest

Domyślnie

Na tych które wymieniłem to aż się o takie prosi :P. Kolory są bardzo "gazetowe", czyli takie jakie w reportażu być powinny.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Dzięki. Kurczaki, jakby można było wcześniej skonsultować z wami, które zdjęcie wybrać do battle'a. Wygrałbym Oj, teraz będę gdybał.
    Nie przeszkadza wam tak lodowato ustawiony WB?
    Szczerze mówiąc przyjemniejszy zestaw niż u konkurenta batlowego.
    Co do WB, dla mnie git malina, wolę takie kolory niż, polaków w wersji japońskiej
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

O fajno. Dzięki. Jeszcze nad kadrami trzeba popracować. Też kwestia tego, że ponad godzinę z dwugodzinnego pobytu tam spędziłem w tłumie, w którym nawet palcem nie mogłem ruszyć. Potem ruszyłem na "przemarsz wojsk". Reportaż robiony na szybko. Bardzo szybko. I w kadrach niestety to widać. Ale to jest do dopracowania. Macie jakieś konkretne uwagi?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Może mniej ekstremalnie szerokich kadrów. Wiem jest zajawa, bo też u mnie się dość szeroki dół trafił, ale z tym nie można przesadzać.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

I tak, moim zdaniem, jest lepiej niż na początku. Ograniczam się z szerokimi kadrami. Jeśli już używam ekstremalnych 16 mm, to staram się uniknąć znieksztalcen szczególnie na ludziach znajdujących się z boku kadru. Ciągle nad tym pracuję, ale uważam, że jest coraz lepiej.
    Obiektyw mam już docelowo ustawiony na 35 mm

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Pierwszy śnieg, ostatnie kwiatki:
    240.
    241.
    242.
    243.
    244.
    245.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

240. byłoby fajne jakby był sam kwiatek w całym kadrze.
    241. powtórka z 240, imo 240 lepsze
    242. koryguj tą winietę!
    243. umieściłbym roślinkę w którymś z rogów, lewy dolny chyba się do tego najlepiej nadaje
    244. Nic dodać, nic ująć. Genialne :P
    245. Miłe, też żadnych uwag.

Seria fajna, dopierdzielę się do powtórzenia 2 pierwszych zdjęć i do winiety.

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

244 podoba mi się. 245 też niezłe. Pozostałe z serii wcale do mnie nie trafiają. Może mam inny gust, a o tym się nie dyskutuje.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Strona 76 z 89 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów