237 zostawić, 230, 231, 232 ja bym tak wybrał![]()
237 zostawić, 230, 231, 232 ja bym tak wybrał![]()
Dzięki. Kurczaki, jakby można było wcześniej skonsultować z wami, które zdjęcie wybrać do battle'a. WygrałbymOj, teraz będę gdybał.
Nie przeszkadza wam tak lodowato ustawiony WB?
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Na tych które wymieniłem to aż się o takie prosi :P. Kolory są bardzo "gazetowe", czyli takie jakie w reportażu być powinny.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
O fajno. Dzięki. Jeszcze nad kadrami trzeba popracować. Też kwestia tego, że ponad godzinę z dwugodzinnego pobytu tam spędziłem w tłumie, w którym nawet palcem nie mogłem ruszyć. Potem ruszyłem na "przemarsz wojsk". Reportaż robiony na szybko. Bardzo szybko. I w kadrach niestety to widać. Ale to jest do dopracowania. Macie jakieś konkretne uwagi?
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Może mniej ekstremalnie szerokich kadrów. Wiem jest zajawa, bo też u mnie się dość szeroki dół trafił, ale z tym nie można przesadzać.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
I tak, moim zdaniem, jest lepiej niż na początku. Ograniczam się z szerokimi kadrami. Jeśli już używam ekstremalnych 16 mm, to staram się uniknąć znieksztalcen szczególnie na ludziach znajdujących się z boku kadru. Ciągle nad tym pracuję, ale uważam, że jest coraz lepiej.
Obiektyw mam już docelowo ustawiony na 35 mm![]()
240. byłoby fajne jakby był sam kwiatek w całym kadrze.
241. powtórka z 240, imo 240 lepsze
242. koryguj tą winietę!
243. umieściłbym roślinkę w którymś z rogów, lewy dolny chyba się do tego najlepiej nadaje
244. Nic dodać, nic ująć. Genialne :P
245. Miłe, też żadnych uwag.
Seria fajna, dopierdzielę się do powtórzenia 2 pierwszych zdjęć i do winiety.
244 podoba mi się. 245 też niezłe. Pozostałe z serii wcale do mnie nie trafiają. Może mam inny gust, a o tym się nie dyskutuje.![]()
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.