Mungo: musisz iść na siłownię, wziąć sterydy i będziesz miał od razu mniejszy problem z ludźmi wciskającymi się przed obiektyw![]()
Mungo: musisz iść na siłownię, wziąć sterydy i będziesz miał od razu mniejszy problem z ludźmi wciskającymi się przed obiektyw![]()
Skasowali mi ;(
A moim zdaniem masz problem z zestawieniem zdjęć, gdybyś wybrał inne to spokojnie byś tego battla wygrał
Powiem szczerze, że też nie przepychałem się między ludźmi, co zazwyczaj robiłem. Nie chciałem przedstawiać tylko i wyłącznie tego co się dzieje, co jest zaplanowane, bo moim zdaniem jest to sztuczne. Chciałem też ująć ludzi i ten tłok, ścisk.
Też nie chciałem się wywyższać. Chciałem zrobić foty z tłumu, z tłumem. Każdy chce mieć zdjęcie samochodu. I każdy je będzie miał. Ja chciałem mieć zdjęcie ludzi otaczających ten samochód. Czyli Polaków...
I miało być też szczerze, bez upiększania(patrz kupa przed motorem na ostatnim zdjęciu).
Żołnierzy bez tłumu i Klicha musiałem zrobić, bo publikowałem je na serwisie informacyjnym i trzeba było dać ludziom do zrozumienia kto był na uroczystości, jacy żołnierze i jakie samochody jeździly.
Kucza - które powinienem wybrać?Wiem, że mam problem z wyborem zdjęć, szczególnie na battle'a - w trzech brałem udział, w żadnym nie wygrałem
Dlatego po raz pierwszy wrzucam taką ilość zdjęć. Żebyście pomogli mi wybrać, dali jakiś klucz, według którego wybierać.
Ostatnio edytowane przez mungo ; 20-11-2008 o 19:40
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Przedewszystkim patrz na ogólnie przesłanie obrazu i poprawność. Wiadomo, że ciężko jest w 100% poprawne kadry zrobić, ale zawsze można coś cropować. Ja jestem pewien, że gdybyś podmienił zdjęcia to byś wygrał a konkretnie
236 --> 230
237 --> 233
238 --> 231 ( Moim zdaniem najlepsze )
239 --> 229 ( kadrować z prawej strony )
Dzięki wielkie. Teraz mogę powiedzieć, że chcialem dać Miclesowi szansęAle nie powiem. Po prostu nie umiem wybierać zdjęć do battle'a. Koniec i kropka.
Dzięki wielkie Kucza! Czekam na komentarze innych. Zgadzacie się z Kuczą i ze stwierdzeniem, że zdjęcia się jednak do czegoś nadają?![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
237 zostawić, 230, 231, 232 ja bym tak wybrał![]()
Dzięki. Kurczaki, jakby można było wcześniej skonsultować z wami, które zdjęcie wybrać do battle'a. WygrałbymOj, teraz będę gdybał.
Nie przeszkadza wam tak lodowato ustawiony WB?
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Na tych które wymieniłem to aż się o takie prosi :P. Kolory są bardzo "gazetowe", czyli takie jakie w reportażu być powinny.
O fajno. Dzięki. Jeszcze nad kadrami trzeba popracować. Też kwestia tego, że ponad godzinę z dwugodzinnego pobytu tam spędziłem w tłumie, w którym nawet palcem nie mogłem ruszyć. Potem ruszyłem na "przemarsz wojsk". Reportaż robiony na szybko. Bardzo szybko. I w kadrach niestety to widać. Ale to jest do dopracowania. Macie jakieś konkretne uwagi?