no to załóż!
ależ adamku gazetka jest, jednak jest dośc... zacofana.. ograniczaja sie tylko do prymitywnych rysunków, raz na jakiś czas ( przez moje naleganie) zamieszcza jakieś zdjęcie, ale to rzadkość... bynajmniej nie ma co porównywać dzieło munga, a mojej szkoły...
Dzięki MartineZ za radę. Postaram się zastosować do niej przy najbliższych zdjęciach.
Guniu, co do gazetki szkolnej, to moja szkoła jest faktycznie wyjątkiem w tej dziedzinie. W czerwcu zdobyliśmy nagrodę dla najlepszej gazetki szkolnej w Polsce. Jest to szczególnie zasługa grafika, Marcina, który z normalnej gazetki szkolnej wyciągnął ją na poziom profesjonalny. Skład takiego numeru, ok. 40 stron trwa całymi tygodniami. To dzięki niemu gazetka wygląda jak wygląda. Poza składem jest mnóstwo roboty z zachęceniem ludzi do pisania tekstów, z późniejszym ich sprawdzaniem, ale to już robota redakcji i pani koordynator projektu.
Jeśli będziesz chciała zakładać gazetkę u siebie w szkole, służę pomocą.
Pzdr!
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Ostatnio edytowane przez mungo ; 11-10-2008 o 19:34
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
generalnie to fajnieale na niektórych zdjęciach twarz dziewczyny bardzo niezdrowo wyszła, czy używałes jakiejś blendy że tak blado sino doświetlona jest?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Używałem tylko blendy. Możesz powiedzieć na których zdjęciach? Ta bladość może też wynikać z nieumiejętnej obróbki...
hmm oglądając te zdjęcia na myśl przyszedł mi taki dialog:
fotograf: proszę, ustaw się przed obiektywem a ja zrobię ci kilka zdjęć
modelka: ok. Skończyłeś już? Możemy iść?
Oglądając te zdjęcie odnoszenie wrażenie, że modelka jest cholernie znudzona. Nawet te sztuczne uśmieszki niczego nie poprawiają, ba wprowadzają jeszcze większą sztuczność. Nie podoba mi się.
Chodzi Ci o minę. A to dziwne, bo miny brałem z francuskiej wersji Vogue. Tak, tak. Tam też są znudzone i bez wyrazu.
Paenka - rozumiem o co Ci chodzi z tymi kolorami. Coś pochrzanilem w obróbce. Mam trochę inaczej, czyt. niedobrze, skalibrowany monitor i u mnie wyglądają ok, ale już na innych widać te różnice w kolorze cery. Dzisiaj zrozumiałem o co Ci chodzi. Błąd przy obróbce, lekkiej poprawie cery. Wszystko do naprawienia.
A jeśli chodzi o to, że twarz taka blada - mi się taka podoba. Bardziej niż opalona. U mnie na monitorze jest wzorcowa biała cera(ale nie blada!).
Problem tylko w tym, że sztuczność i znudzenie bije z całego ciała nie tylko z mimiki, więc skopiowanie zamysłów z "francuskiej wersji Vogue" wg mnie nie udane.
Ostatnio edytowane przez Zemun ; 12-10-2008 o 15:58
202,204,205,206 te zdjęcia typuje z tą cerą....aczkolwiek wiesz....ja też mam nieskalibrowany monitor![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się