Strona 70 z 89 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no to załóż!
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ależ adamku gazetka jest, jednak jest dośc... zacofana.. ograniczaja sie tylko do prymitywnych rysunków, raz na jakiś czas ( przez moje naleganie) zamieszcza jakieś zdjęcie, ale to rzadkość... bynajmniej nie ma co porównywać dzieło munga, a mojej szkoły...

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz posta
    Tomek, nawet jak masz 3 minuty na zdjęcie to wcześniej dobrze jest opracować projekt w głowie. Spróbuj łamać powszechne przyzwyczajenie do portretu, jak z legitymacji. Pomyśl "w bok" nie liniowo albo tak jak wypada (no chyba, że nie ma miejsca na to w szkolnej gazetce).
    Np.: jeśli pan od PO jest sympatyczny poprosiłbym go o swobodną pozę przy ścianie pod kątem 45st. on swobodnie oparty jedna ręka w kieszeni a w drugiej książka oparta o bok okładką. A jeśli pan od PO jest raczej apodyktyczny lub/i raczej sztywny w zachowaniu to zrobiłbym mu zdjęcie jak Platon Putinowi :-D Albo ustawiłbym równolegle do obiektywu, kazałbym założyć lewą ręka na zgięcie w łokciu a prawą na twarz ułożoną w geście myśliciela. A z poziomu jego pasa zrobiłbym zdjęcie, pilnując kątów aby zbyt nie przerysować. Niestety portret to wbrew pozorom nie łatwy rodzaj fotografii, sam się tego już sporo czasu uczę.
    Dzięki MartineZ za radę. Postaram się zastosować do niej przy najbliższych zdjęciach.
    Guniu, co do gazetki szkolnej, to moja szkoła jest faktycznie wyjątkiem w tej dziedzinie. W czerwcu zdobyliśmy nagrodę dla najlepszej gazetki szkolnej w Polsce. Jest to szczególnie zasługa grafika, Marcina, który z normalnej gazetki szkolnej wyciągnął ją na poziom profesjonalny. Skład takiego numeru, ok. 40 stron trwa całymi tygodniami. To dzięki niemu gazetka wygląda jak wygląda. Poza składem jest mnóstwo roboty z zachęceniem ludzi do pisania tekstów, z późniejszym ich sprawdzaniem, ale to już robota redakcji i pani koordynator projektu.
    Jeśli będziesz chciała zakładać gazetkę u siebie w szkole, służę pomocą.
    Pzdr!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Chwila odpoczynku od gazetki szkolnej. Kilka portretów, ale czy można je nazwać portretami jesiennymi? To już zależy od waszych komentarzy. Czekam na konkretną krytykę. Pzdr!
    202.
    203.
    204.
    205.
    206.
    207.
    208.
    209.
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 11-10-2008 o 19:34
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

generalnie to fajnie ale na niektórych zdjęciach twarz dziewczyny bardzo niezdrowo wyszła, czy używałes jakiejś blendy że tak blado sino doświetlona jest?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Używałem tylko blendy. Możesz powiedzieć na których zdjęciach? Ta bladość może też wynikać z nieumiejętnej obróbki...

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

hmm oglądając te zdjęcia na myśl przyszedł mi taki dialog:
    fotograf: proszę, ustaw się przed obiektywem a ja zrobię ci kilka zdjęć
    modelka: ok. Skończyłeś już? Możemy iść?

Oglądając te zdjęcie odnoszenie wrażenie, że modelka jest cholernie znudzona. Nawet te sztuczne uśmieszki niczego nie poprawiają, ba wprowadzają jeszcze większą sztuczność. Nie podoba mi się.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Chodzi Ci o minę. A to dziwne, bo miny brałem z francuskiej wersji Vogue. Tak, tak. Tam też są znudzone i bez wyrazu.
    Paenka - rozumiem o co Ci chodzi z tymi kolorami. Coś pochrzanilem w obróbce. Mam trochę inaczej, czyt. niedobrze, skalibrowany monitor i u mnie wyglądają ok, ale już na innych widać te różnice w kolorze cery. Dzisiaj zrozumiałem o co Ci chodzi. Błąd przy obróbce, lekkiej poprawie cery. Wszystko do naprawienia.
    A jeśli chodzi o to, że twarz taka blada - mi się taka podoba. Bardziej niż opalona. U mnie na monitorze jest wzorcowa biała cera(ale nie blada!).

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Problem tylko w tym, że sztuczność i znudzenie bije z całego ciała nie tylko z mimiki, więc skopiowanie zamysłów z "francuskiej wersji Vogue" wg mnie nie udane.
    Ostatnio edytowane przez Zemun ; 12-10-2008 o 15:58

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

202,204,205,206 te zdjęcia typuje z tą cerą....aczkolwiek wiesz....ja też mam nieskalibrowany monitor
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 70 z 89 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów