Strona 56 z 89 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goose Zobacz posta
    Tak przejrzałem od początku cały twój temat i zauważyłem pewną niepokojącą tendencje - zamiast nabierania doświadczenia i robienia coraz lepszych zdjęć u ciebie jest kompletnie na odwrót. W czym leży problem? Zaczęło się od niezłych zdjęć z Indii a skończyło na słabych pstrykach...
    Czy kolega Goose zna takie powiedzenie, że "z pustego to i Salomon nie naleje"? To samo tyczy się tych zdjęć.

Proszę,*żebyście nie porównywali zdjęć z Indii, kraju egzotycznego, gdzie ludzie sami pchają się pod aparat, do zdjęć z bazaru warszawskiego, na którym to eventcie było ze 20 osób.

Proszę te zdjęcia przystawiać do trochę oceniać według innej miarki niż te z Indii. Rozumiem, że można mieć pretensje o nieciekawe zdjęcia z orientu, ale żeby tylko ciekawość była miarą zdjęcia? Napewno się liczy, ale trzeba się również ćwiczyć w technice na rzeczach zwykłych, żeby potem nie schrzanić tej roboty na czymś niesamowitym. I tak było z Indiami. Ćwiczyłem, ćwiczyłem(w międzyczasie była Białoruś, z której moim zdaniem wyszły bardzo ciekawe fotki), ćwiczyłem, aż pojechałem do Indii i zrobiłem kilka fajnych zdjęć. Wszedłem na schodek wyżej.

I teraz znowu na tym schodku trzeba się*pokręcić chwilę, porobić fotki z nieciekawych eventów, aby popracować nad światłem - zwróćcie chociaż uwagę, że mimo zdjęć robionych o 12 w południu, przy ostrym słońcu, nie ma ani żadnych przepaleń, ani miejsc niedoświetlonych, a z żadnego dodatkowego oświetlenia nie korzystam; nad kadrami (tak, specjalnie złamałem złotą zasadę, aby zobaczyć jak daleko można się pobawić z kadrami). Nad samozaparciem - musiałem się zebrać, aby pójść w to jedno z najniebezpieczniejszych miejsc Wawy.

I tak się*pokręcę na tym schodku, wyjadę na Białoruś, do Indii, Anglii, pstryknę ciekawe zdjęcia i znowu wskoczę na schodek wyżej. Dlatego proszę, komentujcie zdjęcia, ale wg odpowiedniej miary.
    Maluch to nie Mercedes, ale jedno i drugie jest samochodem, który spełnia swoje zadanie.
    Dziękuję
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Coś czuję, że następny post w tym wątku rozpocznie TRZECIĄ walkę na cb w okresie ostatnich (hmm) 5 dni? :P

Popieram jak najbardziej munga, też to u siebie widzę, że zdjęcia mam w miarę dobre, ale event na nich prezentowany jest tak mierny, że aż żal oglądąć :P

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mungo, ja tak zbiorczo: wydaje mi się, że chyba wszystkie te wyjazdy, publikacje, wywiady itp. trochę Ci, jak to się mówi, "uderzyły" i spocząłeś na laurach. Na warszawskiej Pradze można zrobić równie dobre zdjęcia jak w Indiach, tyle że jest to trudniejsze - i sam to swego czasu tutaj udowadniłeś. A od jakiegoś czasu zdjęcia, które tu pokazujesz zrobiły się jakieś takie... no, bez tzw. "duszy", takie, że sam bym zrobił (a to nie jest komplement).

Co gorsza, tak jak kiedyś sprawiałeś wrażenie fajnego, skromnego gościa, to ostatnie Twoje komentarze zalatują trochę "vanmurderyzmem" :-( Nietopsz...

Edit: właśnie zauważyłem, że właściwie napisałem to samo co goose Tyle że ja akurat tych zdjęć z Indii za jakoś wyróżniające się wśród Twoich prac nie uważam Właśnie te szare, praskie klimaty to jest to, co wychodziło Ci najlepiej.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Muflon - spokoloko, po zimowej przerwie dopiero się rozkręcam, na mieście coś się zaczyna dziać, w ogródku kwitną kwiatki. Powoli, powoli się rozkręcę i będzie dobrze
    A póki co to rozgrzewka przed jakimiś demonstracjami, etc. Muflon - uwierz, że z tego miejsca, z tego eventu więcej wyciągnąć się nie dało. Zresztą sam najlepiej wiesz czym się różni Góraszka od pokazów w Szwajcarii. Dla porównania fotki innej osoby: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...awe_65182.html

Co do duszy, to nie wiem. Może mój aparat ją wyzionął... Postaram się ją znaleźć i wrzucić do puszki. Co do moich komentarzy, to niektóre naprawdę deprynują człowieka i musiałem troszkę ostrzej. Jeśli za ostro, to przepraszam.

Co do skromności... Sam zauważyłem, że się trochę zmieniam, może to przez szkołę, gdzie jestem wynoszony pod niebiosa za "wspaniałe zdjęcia", kiedy one wcale wspaniałe nie są. Proszę, sprowadzaj mnie czasem na ziemię.

Jeśli chodzi o Twój komentarz, a Goose to nie jest ten sam. Wiesz na co mnie stać, znasz mniej lepiej, a przed wszystkim masz za sobą cały ogrom własnych świetnych fotek, których to Goose nie ma wcale...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W przypadku takiej tematyki jak Twoja, stwierdzenie "bo nie ma możliwości" jest zupełnie nie na miejscu. Chłopie, starym ruderom i żulom potrafiłeś robić takie zdjęcia, że nawet takiemu anty-miłośnikowi "ahtystycznych, czarno-białych fotek starych ludzi z papierosami" jak ja się podobało!

Nie używaj argumentu "jeśli mnie krytykujesz, to pokaż zdjęcia". On ma sens, gdy ktoś wyskakuje zupełnie ni z gruszki ni z pietruszki, i pitoli głupoty. Tu człowiek podzielił się refleksją, grzecznie, bez mieszania z błotem, może nie w 100% pokazując palcem co i jak, ale, również moim zdaniem, słusznie. W takim wypadku replika "krytykujesz, sam coś pokaż" jest objawem... no z grubsza tego niepokojącego "czegoś" o którym pisałem powyżej.

PS, zdjęcia z Indii IMHO wcale nie były jakieś ekstra. One były "z Indii". Wiem co mówię, sam poniekąd na takim efekcie jadę ;-)

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Postaram się poprawić. Może coś w weekend uda się fajnego strzelić. Trzymaj kciuki!

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Co gorsza, tak jak kiedyś sprawiałeś wrażenie fajnego, skromnego gościa, to ostatnie Twoje komentarze zalatują trochę "vanmurderyzmem" :-( Nietopsz...
    sorry za OT
    Funk!!! jest lepiej niż myślałem (vanmurderyzmem) muszę poprosić znajomego edytora z wiki by wstawił definicje tego słowa ... [I]vanmurderyzmem - z hol. od vanmurderyzm, określa sposób zachowania w dyskusji, cechuje ludzi o bardzo wysokiej samoocenie i absurdalnej pewności siebie, skłonnych do poświęcenia wszystkiego w imię udowodnienia wyższości swojej racji, często o zapędach erystycznych... w skrajnych przypadkach prowadzi do kabotynizmu [/I] sposoby terapii: graniczenie...etc etc.

normalnie powoli staję się żywą legendą CB zaczynam być cytowany, ludzie studiują analizują moje posty , teraz to słowotwórstwo czynnościowe...

EOT

kwiatki fajne, reszta taka se ... w każdym razie technicznie wyglądaj coraz lepiej ... szczerze to myślałem że zmieniłeś puchę ...

za dużo czasu tracisz na trolowatych - nie karm gęsi !!!

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Szukam tej formy, szukam, szukam, szukam... Co prawda nie w tych tematach, w których kiedyś byłem najmocniejszy, ale w najbliższym czasie mam zamiar do nich powrócić. Ze mną jak z Ronaldinho - byłem dobry i przestałem być dobry, formy znaleźć nie mogę. Pojawia się pytanie: czy jak zmienię klub, to będzie lepiej?
    Komentujcie, komentujcie
    Bazylika w Łowiczu:
    110.
    111.
    112.
    113.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Żeby nie było, że wszystko na nie, to seria w miarę mi się podoba. Teraz odrobina konstruktywnej krytyki.

110 - fajne zestawienie, anioł trochę za bardzo na środku, ja bym dał odwrotnie, bo przez to że obraz jest 2d i z boku, to traci ważność dwukrotnie :P
    111 - drugi aniołek (z tyłu) dość solidnie nie komponuje się z resztą. Trzaby trochę w prawo się przesunąć, żeby się na siebie nie nakładały. Pozatym pustka po lewej. IMO kadr pionowy.
    112 - katastrofa :P Ostatnie 2 zdania z komentarza do 111.
    113 - chyba najlepsze, ale ja bym poszedł w lewo z aparatem, co by żarówki schować :P

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Ze mną jak z Ronaldinho - byłem dobry
    ehh trochę skromności kolego...

Strona 56 z 89 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów