Strona 55 z 89 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

I znowu po dłuższej przerwie wrzucam kwiatki. Mam nadzieję, że tym razem ładniejsze. Czekam na krytykę! Pzdr!
    102.
    103.
    104.
    105.
    PS. Powoli wracam do reporterki. Niedługo na blogu pierwsze... od baaardzo dawna foty z Wawy Pzdr!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

102 - całkiem mi się podoba, ale inaczej bym kadrował (uciął kawałek tej gałązki od góry, może raczej poziomy kadr)
    105 - jak dla mnie za duży chaos

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Bazar Różyckiego, Warszawa Praga, godz. 12. Młodzi ludzie, tzw. animatorzy kultury pokazują co potrafią w najsłynniejszym miejscu na prawym brzegu Wisły. www.infopraga.com.pl
    106.
    107.
    108.
    109.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

106 - nie przekonuje mnie ten przechylony kadr
    107 - coś się stało ze światłem, człowiek w środku jakby prześwietlony, facet z prawej jakby niedoświetlony
    108 - zaryzykowałbym twierdzenie, że mi się podoba

sothis
    Guest

Domyślnie

przy kadrowaniu zastosuj zasade 3cich czesci. wyjdzie zawsze ladna kompozycja. to taka zlota zasada od wiekow, srodek niszczy zdjecia, ostatnie moim zdaniem to totalna kleska. panna w srodku wyostrzona umiesciles ja przwie centralnie na zdjeciu. 108 mnie sie podoba 107 prawie pozdr.
    ps poczytaj o reg tu http://www.twieja.com/Tips/Photograp...sition_pl.html
    pozdr

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Złotą zasadę znam od ponad dwoch lat. Doskonale wiem, na czym polega jak i rownież doskonale wiem, że nie zawsze się do niej stosuje. Niestety reportaż to taka fotografia, w ktorej nie zawsze można zachowac wszystkie zasady. Jeszcze jest chociażby zasada mówiąca o trzech mocnych elementach na zdjęciu, etc. Przejżyj fotografie profesjonalistów, a zdziwisz się jak częst są tam łamane obie te zasady.

sothis
    Guest

Domyślnie

no i wlasnie... tak to bywa na forach zamieszczasz, czekasz na opinie, ale i takstajesz przy swoim. zasadniczo to jaki jest tego sens? wyrazilem opinie a ty bronisz swoja. wiem, ze reporterka nie jest latwa, zreszta jak wszystko chcesz sie wyspecjalizowac w dziedzinie rob swoje dalej. pozdr.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli chodzi o fotorepo, to pochwalam za zachowanie szczegółów zarówno w cieniach jak i w obszarach naświetlonych.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Przejżyj fotografie profesjonalistów, a zdziwisz się jak częst są tam łamane obie te zasady.
    Owszem, ale oni wiedzą po co je łamią.
    Żeby łamać zasady, trzeba je najpierw poznać i umieć stosować praktyce, czyli najkrócej rzecz ujmując - stać się tym profesjonalistą.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak przejrzałem od początku cały twój temat i zauważyłem pewną niepokojącą tendencje - zamiast nabierania doświadczenia i robienia coraz lepszych zdjęć u ciebie jest kompletnie na odwrót. W czym leży problem? Zaczęło się od niezłych zdjęć z Indii a skończyło na słabych pstrykach...

Strona 55 z 89 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów