No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
102 - całkiem mi się podoba, ale inaczej bym kadrował (uciął kawałek tej gałązki od góry, może raczej poziomy kadr)
105 - jak dla mnie za duży chaos
Bazar Różyckiego, Warszawa Praga, godz. 12. Młodzi ludzie, tzw. animatorzy kultury pokazują co potrafią w najsłynniejszym miejscu na prawym brzegu Wisły. www.infopraga.com.pl
106.
107.
108.
109.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
106 - nie przekonuje mnie ten przechylony kadr
107 - coś się stało ze światłem, człowiek w środku jakby prześwietlony, facet z prawej jakby niedoświetlony
108 - zaryzykowałbym twierdzenie, że mi się podoba![]()
przy kadrowaniu zastosuj zasade 3cich czesci. wyjdzie zawsze ladna kompozycja. to taka zlota zasada od wiekow, srodek niszczy zdjecia, ostatnie moim zdaniem to totalna kleska. panna w srodku wyostrzona umiesciles ja przwie centralnie na zdjeciu. 108 mnie sie podoba 107 prawiepozdr.
ps poczytaj o reg tu http://www.twieja.com/Tips/Photograp...sition_pl.html
pozdr
Złotą zasadę znam od ponad dwoch lat. Doskonale wiem, na czym polega jak i rownież doskonale wiem, że nie zawsze się do niej stosuje. Niestety reportaż to taka fotografia, w ktorej nie zawsze można zachowac wszystkie zasady. Jeszcze jest chociażby zasada mówiąca o trzech mocnych elementach na zdjęciu, etc. Przejżyj fotografie profesjonalistów, a zdziwisz się jak częst są tam łamane obie te zasady.
no i wlasnie... tak to bywa na forach zamieszczasz, czekasz na opinie, ale i takstajesz przy swoim. zasadniczo to jaki jest tego sens? wyrazilem opinie a ty bronisz swoja. wiem, ze reporterka nie jest latwa, zreszta jak wszystko chcesz sie wyspecjalizowac w dziedzinie rob swoje dalej. pozdr.
Jeżeli chodzi o fotorepo, to pochwalam za zachowanie szczegółów zarówno w cieniach jak i w obszarach naświetlonych.
Tak przejrzałem od początku cały twój temat i zauważyłem pewną niepokojącą tendencje - zamiast nabierania doświadczenia i robienia coraz lepszych zdjęć u ciebie jest kompletnie na odwrót. W czym leży problem? Zaczęło się od niezłych zdjęć z Indii a skończyło na słabych pstrykach...