Strona 53 z 89 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    W zasadzie to zdanie jest kwintesencją wszystkiego co mnie drażni (mungo, wybacz za zaśmiecanie wątku).

Uważam za kompletny idiotyzm fałszowanie reportażu! Wiem że jesteś zdolny przy swoich niemałych umiejętnościach fotoszopowania opowiedzieć historyjkę o ataku na world trade center w Kiszyniowie, ale nie nazywaj tego reportażem.

A co do załażenia za skórę - cierpisz na nieprawdopodobnie uciążliwą przypadłość - uważasz że tylko twoje zdanie jest jedynym słusznym, tylko ty definiujesz fotografię, a każdy kto się nie zgadza jest głupi/niedouczony/uprzedzony itp. Na krytykę nie reagujesz defensywą (o zdystansowanej wymianie poglądów nawet nie marzę), ale atakujesz, jednocześnie stawiając rozmówcę w roli oponenta. Używasz zidiociałych argumentów pt. "pokaż swoje zdjęcia a potem krytykuj", czy choćby świeżutkie "boli cię że robię przyzwoite zdjęcia?".

Wklejanie swoich zdjęć w cudze wątki z adnotacją "ja bym to zrobił tak" albo "też mam zdjęcia z tej okolicy" zdecydowanie nie ratuje mojej opinii o tobie.

Żeby nie posądzić mnie o brak obiektywizmu - uważam że masz potężną wiedzę techniczną, bardzo dobre opanowanie fotoszopa, i raz na jakiś czas podobają mi się twoje fotki. Tylko że niestety, mariaż despotyzmu i infantylizmu a.k.a twój charakter jest zwyczajnie zbyt irytujący.

I obawiam się że photoshopem tego nie poprawisz.

:*

PS. A w temacie - zdjęcie mi się nie podoba, babcia, zmarszczki, ciasny kadr i BW. Może jako element dłuższej historii będzie inaczej odbierane, na chwilę obecną nic ciekawego.

wszystko wyglądało by zupełnie inaczej gdybyś podparł swoje tezy swoimi zdjęciami - bo niby skąd mam wiedzieć jaki poziom reprezentujesz ... a wszystkie twoje wypowiedzi to nie jakiś żart... dyletanta,
    jesteś tak anonimowy że trudno cie traktować poważnie ... możliwe że
    Rene w ogóle nie istnieje - ja jestem człowiekiem z krwi i kości, nie wstydzę się ani swoich prac ani wypowiedzi ... nawet tych najbardziej kontrowersyjnych

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    drogi kolego Mungo i Morfiko, dobry portret powinien być zawsze retuszowany, bo nie pokazujecie ludzi tak jak oni w rzeczywistości wyglądają, tylko tak jak wy ich widzicie, lub jak oni się "widzą", na zdjęciu ma się znaleźć wasza interpretacja wizerunku danej osoby a nie to co zapisła matryca aparatu!!! musicie być bardziej kreatywni w utrwalaniu wizerunku osoby - tak jak malarze portreciści ...

od wyczucia i stopnia retuszu, zależy czy portret się "sprzeda" czy możesz sobie go na ścianę powieści i wmawiać ludziom że to sztuka ...
    mz zdaniem uwypukliłeś wszystkie najgorsze wizualno-fizyczne aspekty urody sportretowanej osoby - i będziesz się za to smarzył w piekle
    a tak na marginesie zastanawiałeś się czy twoja interpretacja będzie się podobać tej szanownej babci?

u mnie wywołuje tylko niesmak ;(
    a takiego prawdziwego buma z ulicy , to tez trzeba retuszowac ? poprawiac mu fryzure itp ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    a takiego prawdziwego buma z ulicy , to tez trzeba retuszowac ? poprawiac mu fryzure itp ?
    No coo Tyy, nie wiesz? Obowiązkowo trzeba przejechać draganizerem

Może małe czyszczenie wątku?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

taak jeszcze loży szyderców tu brakowało - lepiej skupcie się na swoich ptaszkach

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    usunięcie wąsów też by się przydało.
    A zmarszczki? Jak mogłeś o nich zapomnieć? Przecież je też trzeba usunąć!

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Na podwórku już wiosennie, więc udzielił mi się kwiatkowy klimat. Jak co roku o tej porze publikuję kilka fotek z przebudzenia wiosennego. Oznacza to dla mnie początek sezonu fotograficznego. Mam nadzieję, że to nie falstart Czekam na komentarze. Pzdr!
    92.
    93.
    94.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Już nie szpanuj tym 100 2.8 macro :P

Nie no, ładne, ale moje krokusy wyglądają lepiej z perspektywy z ziemi. (nie żabia i nie orla). Jutro wyRAWuję swoje i też zamieszczę. A i na temat zwierzątek : skąd masz tą osę/pszczołę? Bo ja znalazłem tylko niedobudzonego fajnego pająka i dał się zsesjować fajnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    zsesjować
    co to znaczy?

pierwsze 'wiosenne', moim zdaniem najlepsze
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Już nie szpanuj tym 100 2.8 macro :P

Nie no, ładne, ale moje krokusy wyglądają lepiej z perspektywy z ziemi. (nie żabia i nie orla). Jutro wyRAWuję swoje i też zamieszczę. A i na temat zwierzątek : skąd masz tą osę/pszczołę? Bo ja znalazłem tylko niedobudzonego fajnego pająka i dał się zsesjować fajnie.
    Mam 100 macro to i do kwiatków mogę jej użyć. Dzisiaj to był jej chrzest bojowy na kwiatkach Chyba się sprawdziła, bo fotki nienajgorsze. Skąd mam osopszczołę? Ano z powietrza. Robie fotki krokusom, słyszę, że coś brzęczy. Patrzę... a tam normalnie taki owad. No to ja rachciach, pstryknąłem na jednym krokusiku. On na drugi. Ja za nim. I tak ze trzy kwiatki. Potem osopszczoła gdzieś uciekła i mimo 5 minutowego czekania już żadne stworzenie, poza psiakiem żądnym powąchać co ja tak fotografuję się nie pojawiło.

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    pierwsze 'wiosenne', moim zdaniem najlepsze
    Dzięki. Mi najbardziej podoba się i pierwsze i ostatnie.
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 16-03-2008 o 21:04 Powód: Automerged Doublepost
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    co to znaczy?
    No czepiacie się mojego słowotwórstwa... To znaczy, że był fajnie niedobudzony i taki zamulony, że mogłem go focić dość długo i się nie ruszał.
    Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Ano z powietrza.
    No wiem, ale u mnie jeszcze nie latają. Może w wawie cieplej.

Strona 53 z 89 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów