Strona 50 z 89 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Światło pewnie że możesz poprawić. Np blendą.
    Ale tutaj... chyba nie ma po co. To nie ma być packshot tego pana.

W tego typu fotografii postawiłbym którąś z dwóch rzeczy --> kontakt wzrokowy, albo na gestykulację.
    Zauważ, że wszystkie "główki" w gazetach są robione tak, by był kontakt wzrokowy z czytelnikiem.

Gestykulacja = dla mnie jakiś fajny gest, albo charakterystyczny dla niej konkretnie, bądź dla konkretnego typu ludzi.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ucialbym dol na #2, poza tym mi sie podoba
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dzięki za komentarze, jeśli ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia, to zapraszam[może się powtarzać]
    Saurus: jeśli o to chodzi, to wystarczyło byś przeczytał podpis nad zdjęciem, że są one ilustracjami do wywiadu. Jest wywiad z tym Panem i on ma być na zdjęciach.

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    W tego typu fotografii postawiłbym którąś z dwóch rzeczy --> kontakt wzrokowy, albo na gestykulację.
    Zauważ, że wszystkie "główki" w gazetach są robione tak, by był kontakt wzrokowy z czytelnikiem.

Gestykulacja = dla mnie jakiś fajny gest, albo charakterystyczny dla niej konkretnie, bądź dla konkretnego typu ludzi.
    Właśnie sęk w tym, że nie wszystkie, co nie zmienia faktu, że większość i rzeczywiście, powinienem zrobić kilka takich, gdzie Pan będzie się patrzył w obiektyw[mam nadzieję, że je jeszcze zrobię, że nadarzy się taka okazja].
    To, że on się w obiektyw nie patrzy, to jest mój celowy zabieg. Jestem jedynym fotografem w gazetce i już popadałem w lekką manierę - "pan/pani się spojrzy w obiektyw i uśmiechnie", "Pstryk! - dziękuję bardzo". I powoli wszystkie zdjęcia robiły się na wprost i uśmiechnięte. Tutaj po raz pierwszy zrobiłem inaczej, ale... szczęki wam nie opadły, czyli efektu nie osiągnąłem Będę próbował dalej.
    Co do światła, to uważam, że jest ładne

Sniper: dużo byś tego dołu ciachnął?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie!
    Nie myl proszę kontaktu wzrokowego z legitymacją.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chyba tylko to krzeslo, ktore jest najnizej Tylko wtedy zdjecie sie zacznie robic kwadratowe
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kwadratowe zdjęcia są super. Zrobiłem tylko jedną rolkę na pożyczonym średnim formacie, ale podoba mi się to o wiele bardziej niż 3:2. A zdjęcia są, według mnie, bez wyrazu (za mało emocji).
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

niestety muszę się podpisać pod kolegami - zdjęcia słabe IMHO nie warte wystawiani, jak na reportaż lub ilustrację do wywiadu tym bardziej słabo ....
    zanotowałem u ciebie ostatnio spadek formy - mam wrażenie że cokolwiek pstrykniesz od razu wystawiasz
    nie oszczędzaj migawki, a będziesz miał z czego wybrać, wybieraj rozsądnie ... ja pokazuje około 10% fotografii które zrobię, dobry moment w reportażu jest niezmiernie trudno złapać ... więc duży nakład pracy jest potrzebny
    pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Szumi. I na 2 zdjęciu jego lewa ręka trochę się rozmazała pod wpływem względnie długiego czasu naświetlania
    Rany... dorośnij

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    niestety muszę się podpisać pod kolegami - zdjęcia słabe IMHO nie warte wystawiani, jak na reportaż lub ilustrację do wywiadu tym bardziej słabo ....
    zanotowałem u ciebie ostatnio spadek formy - mam wrażenie że cokolwiek pstrykniesz od razu wystawiasz
    nie oszczędzaj migawki, a będziesz miał z czego wybrać, wybieraj rozsądnie ... ja pokazuje około 10% fotografii które zrobię, dobry moment w reportażu jest niezmiernie trudno złapać ... więc duży nakład pracy jest potrzebny
    pozdrawiam
    Też to zauważyłem, ale nie spodziewałem się, że wygląda to aż tak źle... Nie mam pojęcia czym ten spadek jest spowodowany - czy szkołą, zimą, czy natłokiem zajęć.
    [tonący brzytwy się chwyta] A może coś źle w obróbce?
    To macie jakieś pomysły na poprawę formy, czy trzeba robić całymi seriami? Te dwa zdjęcia wybrałem z ok. 60 fotek...
    Pzdr,
    Tomek
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mungo.Rok temu było to samo.Każdego w okresie zimowym dopada dolina zdjęciowa Wyjdzie słońce i wszystko wróci do normy.A co do szumu to na papierze i tak go chyba nie będzie widać,prawda?
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 50 z 89 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów