Pokaż wyniki od 1 do 10 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Światło pewnie że możesz poprawić. Np blendą.
    Ale tutaj... chyba nie ma po co. To nie ma być packshot tego pana.

W tego typu fotografii postawiłbym którąś z dwóch rzeczy --> kontakt wzrokowy, albo na gestykulację.
    Zauważ, że wszystkie "główki" w gazetach są robione tak, by był kontakt wzrokowy z czytelnikiem.

Gestykulacja = dla mnie jakiś fajny gest, albo charakterystyczny dla niej konkretnie, bądź dla konkretnego typu ludzi.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dzięki za komentarze, jeśli ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia, to zapraszam[może się powtarzać]
    Saurus: jeśli o to chodzi, to wystarczyło byś przeczytał podpis nad zdjęciem, że są one ilustracjami do wywiadu. Jest wywiad z tym Panem i on ma być na zdjęciach.

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    W tego typu fotografii postawiłbym którąś z dwóch rzeczy --> kontakt wzrokowy, albo na gestykulację.
    Zauważ, że wszystkie "główki" w gazetach są robione tak, by był kontakt wzrokowy z czytelnikiem.

Gestykulacja = dla mnie jakiś fajny gest, albo charakterystyczny dla niej konkretnie, bądź dla konkretnego typu ludzi.
    Właśnie sęk w tym, że nie wszystkie, co nie zmienia faktu, że większość i rzeczywiście, powinienem zrobić kilka takich, gdzie Pan będzie się patrzył w obiektyw[mam nadzieję, że je jeszcze zrobię, że nadarzy się taka okazja].
    To, że on się w obiektyw nie patrzy, to jest mój celowy zabieg. Jestem jedynym fotografem w gazetce i już popadałem w lekką manierę - "pan/pani się spojrzy w obiektyw i uśmiechnie", "Pstryk! - dziękuję bardzo". I powoli wszystkie zdjęcia robiły się na wprost i uśmiechnięte. Tutaj po raz pierwszy zrobiłem inaczej, ale... szczęki wam nie opadły, czyli efektu nie osiągnąłem Będę próbował dalej.
    Co do światła, to uważam, że jest ładne

Sniper: dużo byś tego dołu ciachnął?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uprawnienia umieszczania postów