To ja już po wakacjach z całą kupą[dosłownie] zdjęć. Prośba do Pań i Panów, aby chlusnęli na mnie wiadro zimnej wody i coś o tych fotach, które teraz umieszczam powiedzieli. Chyba, że są tak dobre, że chlustać nie trzebaI pomóżcie coś na bloga wybrać
[Niektóre są krzywe, nie zwracajcie na to uwagi. Jutro je wyprostuje]
27. Koblencja, Niemcy, Mozela wpada do Renu
28. Beaune, Francja
29. Beaune
30. Nicea
31. Nicea
32. Nicea
33. Nicea
34. Beziers, Francja
35. Beziers
36. Beziers
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
bardzo fajne fotki szczególnie 32 i 36, fajny BWw 28 mz fokus powinien być na tło a nie na barierkę
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 23-08-2007 o 02:05
Kadry, poza 29 i 34, fajne, ale to bw strasznie cyfrowe :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
O BW to prowadzilem już dyskusję z wami dyskusję na PMWyszło z niej tyle, że inni umieją to robić lepiej, więc ja będę robił tak jak potrafię. Wrzucam kolejną kupę[dosłowną] zdjęć:
37. Jedno ze stoist na targu w Tarascon, Francja
38. Barcelona
39. Barcelona
40. Barcelona
41. Klasztor w Poblet, Hiszpania
42. Klasztor w Poblet
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
IMHO za dużo B&W.
Odnośnie B&W to polecam (chyba)darmową wtyczkę do PSa o nazwie Virtual Photographer.Ma naprawdę niesamowite możliwości konwersji do czarno-bieli.
A z drugiej wersji podoba mi się 38 i 39 z naciskiem na 39![]()
Virtual Photographer mnie nie urządza, bo jest tylko na PC. Za dużo B&W - tak miało byćKolorowych albo w ogóle nie będzie, albo będę niedługo. Po raz pierwszym chciałem wrzucić sporą serię zdjęć mniej więcej podobnych w jednej konwencji b&w.