-
Uzależniony
Zdjęcia, zdjęciami, a tu się okazało, że łamię prawo. Nie tyle ja osobiście, co poprzez swoje zdjęcia. Doszły mnie słuchy, że na takie zdjęcia jakie ja robię niezbędna jest pisemna zgoda fotografowanego na opublikowanie. Do tej pory żyłem w przekonaniu, że jak jest manifestacja, jest tłum, to mogę fotografować nie tylko tłum, ale także poszczególne osoby z tego tłumu.
Dowiaduję się, że jednak się myliłem. Ta sprawa była poruszana ze 150 razy na forum, jednak za żadne skarby nie mogę odnaleźć tych wątków. Tutaj prośba do moderatorów - może oni potrafią?
Pamiętam coś o tym, że nie trzeba zgody, kiedy na zdjęciu jest tłum, a tłum to miałyby być coś ok. 3 osoby. Dobrze pamiętam?
-
-
Pełne uzależnienie
-
Uzależniony
-
Uzależniony
"Temat konkursu dawał możliwość wykazania się tym, którzy nie mają śmiałości fotografować obcych lub niechętnie wychodzą z aparatem na ulicę. Otrzymaliśmy kilka zgłoszeń będących reportażem z przygotowań domowych lub pokazujących rodzinę. Mimo, że żaden z nich nie wygrał, to warto wspomnieć o pracach Tomasza Fedora[to ja
] i Marcina Dondajewskiego. Oba reportaże były bardzo ciekawe. Jednak w przypadku pierwszego zabrakło nieco konsekwencji, a w przypadku drugiego wyrobienia fotograficznego. "
http://fotopolis.pl/index.php?gora=1&lewa=5
Jestem ciekaw waszych komentarzy. Pierwszy raz w życiu robiłem fotki jedzeniu i nie mam o tym zielonego pojęcia. Zdjęcia są połączone, ale jak zestawienie się wam nie podoba, to skomentujcie każde oddzielnie. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam!
1.
2.
Ostatnio edytowane przez mungo ; 14-04-2007 o 22:22
-
Uzależniony
Pierwszy zestaw zdecydowanie lepszy.W drugim poobcinane kadry mi się nie podobają.
D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
plfoto||
Galeria
-
Uzależniony
Wywołałem kliszę z Lubitela i wyszło coś takiego:
Jak wam się podoba?
-
Początki nałogu
Podoba się, podoba ;-) No i dobry materiał, ilfordzik delta, coś pięknego ;] Co do drugiego zdjęcia to widziałbym cały budynek, szkoda uciętej góry. A i ramki fajne.
-
Uzależniony
-
Uzależniony
-
Uzależniony
Tylko levlesy. Aż sam się zdziwiłem, źe takie kolorki wyszły.
Moźe wpłyneło na to skanowanie na zwykłym hp a potem "invert" w PSie...
Samo to nic nie wychodzi
Uprawnienia umieszczania postów