Cytat Zamieszczone przez cosinus Zobacz posta
Nie każdy jest z aglomeracji, a i nie w każdej aglomeracji pomaca cały line-up jakiegoś producenta.
W przypadku toreb foto i plecaków akurat jest tak, że faktycznie jest ich sporo w sklepach (cyfrowe, optyczne - torby i plecaki są dużo tańsze od aparatów i obiektywów, a czymś trzeba zapchać półki w sklepie), ale fakt - niekoniecznie trzeba mieć sklep pod nosem.

Pozostaje youtube z unboxingami i recenzjami - zawsze jestem mega wdzięczny tym wszystkim ludziom za każdy filmik z czymś co właśnie rozważam.

A z takich większych plecaków akurat rozważam Vanguard Veo Range T 45M - i kilka recenzji było. Zobacz, może Tobie też podejdzie (tak, tak, wiem, szukasz torby).
Ale wg mnie w wersji czarnej może być akurat dość sensowny na obecne i nadchodzące ciężkie czasy, nie tylko jako foto, ale może też jako plecak ucieczkowy tym bardziej, że mam trochę ładownic na molle/pals.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	maxresdefault.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	124,4 KB
ID:	7544

Cytat Zamieszczone przez cosinus Zobacz posta
Mnie tak czasem śmieszy, czasem złości branża stron www i designu wizualnego.
Jest zupełnie odmienna od oprogamowania np ERP, księgowego itd ... gdyby w ERP ktoś proponował co 2-3 lata zaoranie wdrożenia i bój z nowym, by został rozstrzelany.
W www jest na odwrót, musi być zaoranie. Przychodzi nowy członek zarządu d/s marketingu, wynegocjował wielki budżet dla swojego pionu, MUSI wyj...ć w błoto, choćby "stara strona" była w pełni funkcjonalna
hehe, no akurat mam styczność z obiema tymi branżami i faktycznie potwierdzam, jest dokładnie tak jak piszesz - i biznes się kręci

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
Torby na ogół robią ludzie, którzy nie robią zdjęć
Peak Design trochę próbuje lansować się na takich, co jednak robią te foty, ale wiadomo - natomiast ich torby i rozwiązania ogólnie fajne są, poza tym że drogie.