W przypadku toreb foto i plecaków akurat jest tak, że faktycznie jest ich sporo w sklepach (cyfrowe, optyczne - torby i plecaki są dużo tańsze od aparatów i obiektywów, a czymś trzeba zapchać półki w sklepie), ale fakt - niekoniecznie trzeba mieć sklep pod nosem.
Pozostaje youtube z unboxingami i recenzjami - zawsze jestem mega wdzięczny tym wszystkim ludziom za każdy filmik z czymś co właśnie rozważam.
A z takich większych plecaków akurat rozważam Vanguard Veo Range T 45M - i kilka recenzji było. Zobacz, może Tobie też podejdzie (tak, tak, wiem, szukasz torby).
Ale wg mnie w wersji czarnej może być akurat dość sensowny na obecne i nadchodzące ciężkie czasy, nie tylko jako foto, ale może też jako plecak ucieczkowytym bardziej, że mam trochę ładownic na molle/pals.
hehe, no akurat mam styczność z obiema tymi branżami i faktycznie potwierdzam, jest dokładnie tak jak piszesz - i biznes się kręci
Peak Design trochę próbuje lansować się na takich, co jednak robią te foty, ale wiadomo - natomiast ich torby i rozwiązania ogólnie fajne są, poza tym że drogie.