Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 79

Wątek: NYT o Polsce - "rzad bigotow"

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Kuchatek, masz racje, czytasz te artykuly i takie jest Twoje wrazenie, podkreslam - wrazenie. Nie mieszkasz tutaj i nie wiesz tak naprawde jak to wyglada, ja mieszkam i mowie Tobie, ze ten artykul to stek bzdur na poziomie brukowca. Ja zauwazam coraz czesciej, ze Ci co najwiecej krzycza najmniej wiedza. Sluchales chociaz raz Radia Maryja? Ciekaw jestem czy Ci co pisali ten artykul slyszeli chociaz jedna audycje tego radia. Jak sie nie ma o czyms pojecia to sie nie powinno wypowiadac na dany temat.
    A juz zakladanie z gory, ze aktualny rzad bedzie dokonywal jakichs przekretow jest żenujące i antypolskie do kwadratu. Gratuluje optymizmu i patriotyzmu ...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Rzeczywiście w Polsce kiepsko się dzieje: http://wiadomosci.onet.pl/1338367,11,item.html Ciekawe, kiedy NYT o tym napisze...
    Głupia baba powiedziała, tendencyjniaki napiszą i fama idzie... Fekował WAS kot i pies - niechętni Polsce i Polakom publicytści. I to rzadką kupą.

KuchateK - lubię Cię, ale czemu Ty tak nie lubisz Polski i Polaków. Wierzysz jakimś burakom, bo stoi za nimi "prestiż" marki medialnej. Tu Ci było źle i tam Ci też źle, bo tam też są Polacy. Pewnie na Antarktydzie też siedzi jakiś polski żul i robi złe wrażenie Na Księżycu Twardowski zapity, a na Marsie pewnie jakiś śmierdzący Polaczek zrzygał całą galaktykę!
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 12-06-2006 o 23:30

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Doskonale wiem jaki program prezentuje Radio Maryja. Osluchalem sie tego juz w swoim zyciu sporo. Wiadomosci tv trwam blisko zlaczonej z radiem sa tutaj sa nadawane codziennie. Mozna sobie poogladac zaraz po polsatowskich i porownac obie strony "propagandy". Zreszta jak ktos bardzo chce radia tez moze sobie posluchac. Zreszta co tutaj ma do tego radio?

Raff, czemu zaraz nie lubie? Az takie odniosles wrazenie?

Ja tylko uwzglednilem przecietnego mieszkanca tego kraju, do ktorego dochodzi raptem jakis ulamek wiadomosci ze swiata. O ktorym ma zreszta marne pojecie. Jesli tutaj juz cos komus utkwi, to oczywiscie to najgorsze... Mnie wcale taki artykul nie dziwi. Takie rzeczy sie swietnie sprzedaja, co widac po wszystkich brukowcach.

Zreszta nie tylko im takie rzeczy zostaja w glowie. Mnie tez nic z pozytywnych dzialan obecnego rzadu nie utkwilo za bardzo w glowie. Za to tych glupawych wynalazkow z pewnoscia bym kilka wymienil... Z becikowym i polrocznymi gierkami "kto z kim" na czele. Poslow samoobrony straszacych komornika ziobrem i tak po kolei... Mozna codziennie sie oczytac bardzo duzo takich rewelacji.

Z tego co piszesz yasin w takim razie wychodzi na to, ze w Polsce wiekszosc gazet to same brukowce, bo dobrych informacji w nich za wiele nie ma i artykulow o podobnym wydzwieku mozna znalezc sporo.

Ja wiem ze jeszcze nie ma takiej tragedii i ludzie zyja w miare normalnie, nie wszedzie tylko jada po rzadzie, ale nie jest tez rozowo tak jak by sie chcialo. Nawet w dzisiejszych wiadomosciach "specjalisci" rzadowi licza, ze mlodzi emigranci nawioza funtow, ojro, dularow i beda biznesy robic w Polsce. Jasne... Nawioza. Widze po swoich znajomych z jakim zapalem wspominaja ojczyzne i jak sie do niej garna z pelnymi sakwami.

Nie mam prawa do zakladania gorszej mozliwosci zeby od razu nie byc okrzyknietym antypolskim? Nie kazdy jest zatwardzialym optymista. To, ze nie zakladam ze nawioza i bedzie pieknie i wspaniale czyni ze mnie od razu jakiegos zdrajce narodu? Gratuluje optymizmu, ale przeginasz chyba jednak i z jednym i z kwadratem. Skoro wszyscy mi mowia na prawo i lewo ze maja w d* wracanie do Polski i wola normalnie zyc na obczyznie to jakie ja mam podstawy do bycia optymista? Zeby sie tylko za pare lat rozczarowac? Nie szkoda nerwow?

Zakladanie najgorszego ma jednak jedna zalete. Mniej rozczarowan w przyszlosci. Siedze sobie spokojnie i jestem przygotowany na najgorsze. A jesli juz sie pomylilem to mam potem same pozytywne wiesci Zwykle sie to swietnie sprawdza. Jesli to jest antypolskie... trudno.

Wydaje mi sie jednak, ze wasz optymizm wymaga pesymizmu dla przeciwwagi, bo potem mozecie sie bardzo rozczarowac i bedziecie kompletnie na to nieprzygotowani... A tak to ktos zawsze moze powiedziec "a nie mowilem?".

To ze jeszcze nie ma afer nie znaczy ze nie bedzie. Jest spokojnie, bo rzad pol roku byl zajety kombinowaniem jak tu wogole miec mozliwosc dzialania. Afery z eseldowskich dzialaczy nie wyszly tez w pierwszym roku kadencji...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Nawet w dzisiejszych wiadomosciach "specjalisci" rzadowi licza, ze mlodzi emigranci nawioza funtow, ojro, dularow i beda biznesy robic w Polsce. Jasne... Nawioza. Widze po swoich znajomych z jakim zapalem wspominaja ojczyzne i jak sie do niej garna z pelnymi sakwami.
    To akurat nie sa jakieś tam brednie PISowców, czy LPRowców. Policzono, że dzięki emigracji zarobkowej w ramach legalnej pracy w UE miesięcznie napływa do polski tyle a tyle pieniędzy. I nie jest to ewenement naszej ojczyzny, tylko standart. Hiszpania jechała wiele lat na pieniądzach z emigracji i podobno zbudowała na tym Costa del Sol, Irlandia podobnie. A dlaczego? Bo ludzie zarabiają w Anglii, ale wydają na samoloty (również polskie i polskie lotniska), żeby wrócić do rodziny na weekend. Studiują w kraju, inwestują w mieszkania, domy itd.

Kuchatek, dobrze mieć oczy i uszy szeroko otwarte i być czujnym.
    Ale z drugiej strony trzeba mieć rozum i nie ulegać propagandzie. Wspomniane przez ciebie RM, ma kilka razy w tygodniu audycje "polityczne", gdzie różni frustraci - i to wcale nie duchowni, tylko np. cała masa profesorów i doktorów z kompleksami - wygłaszają kontrowersyjne i niepoprawne poglądy. Ale tego radia w Polsce 90% słuchaczy słucha dla modlitwy, z powodu samotności itd. Jestem jego zagorzałym przeciwnikiem w kwestiach politycznych, ale różne lewackie organizacje wykorzystują tę sytuację do plucia po prostu na kościół i wiarę równając wszystko do najgorszego. Skąd innąd gdyby nie waleczność Gazety Wyborczej, to ani RM ani Lepper ani Giertych nie byli by dzisiaj tak znani jak to ma miejsce. Ideologiczna walka tej gazety z "wrogami społecznymi", ośmieszanie ich i szukanie haków sprawiło, że goście zaczęli pojawiać się w telewizji, ich wypowiedzi zaczęły być cytowane, zainteresowanie tymi marginalnymi zachowaniami wzrosło niesamowicie, a środowiska z nimi związane zwarły szyki i stały się powszechnie znane. A należało sprawę dać do sądu i spokojnie poczekać na wyrok. To jest nic innego jak manipulacja, tylko że czasem ci którzy ją wywołują sami się potykaja na swoich pomysłach i wychodzi dokładnie odwrotnie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    ..... tylko że czasem ci którzy ją wywołują sami się potykaja na swoich pomysłach i wychodzi dokładnie odwrotnie.
    A może właśnie o to im chodzi?

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

KuchateK - bez przesady z tą antypolskością, ale czasem jedziesz równo

Niestety nie ma mediów przekazujących "prawdę", bo ona kryje się między zdarzeniami a interpretacjami. Każda gazeta czy rozgłośnia ma swój profil, swoje poglądy, interesy i tzw. "prawda medialna" jest mocno przekłamana. Podobnie jak to co "mówią ludzie" zazwyczaj mocno odbiega od tego o czym mówią.

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Każda gazeta czy rozgłośnia ma swój profil, swoje poglądy, interesy i tzw. "prawda medialna" jest mocno przekłamana. Podobnie jak to co "mówią ludzie" zazwyczaj mocno odbiega od tego o czym mówią.
    Dobrze powiedziane
    Jak to mowil Tischner o 3 rodzajach prawdy ?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Diego, Daukszewicz ujął to kiedyś dosadniej: "prawda jest jak ****, każdy ma własną".
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Masowe wyjazdy polaków mają ibędą miały w przyszłości swoje konsekwencje. Polacy nie przywożą tutaj swoich ciężko zarobionych obcych walut. A jeśli przywożą bardzo rzadko robią z tej kasy jakiś pożytek.... samochody, motorki, imprezki, nowe ciuszki i domki, Lcd-ki, cyfrówki i inne zabawki to nie jest inwestycja... to jest konsumpcja. Wiele gałęzi gospodarki już cierpi z powodu braku wyspecjalizowanych pracowników, którzy mają gdzieś pracę za 800-1000 zł na rękę miesięcznie.
    Nie dalej niż wczoraj w trójce wypowiadali się specjaliści od socjologii społecznej i jakiś soec od gospodarki (doktor i profesor bodajże) i przestrzegali przed problemami, które mozemy mieć za 3-4 lata. Przez ostatnie 2-3 lata z Polski wyjechało ok 2 mln ludzi (to są nieoficjalne dane). A u nas w kraju najważniejsza w tej chwili jest lustracja, która nie mało nas kosztuje i PZPN jakiś, który mnie osobiście wali (aby nie kradł).
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Polska, i jej obywatele jak zwykle znajdują się w momencie "zmarnowanej szansy". Po rządach zdemoralizowanych polityków z sld, potrzebowaliśmy zmian i "ucieczki do przodu", zagłosowaliśmy na to w wyborach i pokazano nam znowu figę. Obecna władza zepchnie nas do III ligi krajów europejskich i to nie przez to co robi (CBA, Sądy 24H są ok), tylko przez to czego nie robi (gospodarka), jest to szczególnie bolesne dla wykształconych i ambitnych ludzi, którzy zasługują bu żyć e normalnym kraju.
    Polityków w Polsce nie stać na podejmowanie trudnych decyzji, pokutuje brak jakiejkolwiek wizji gospodarczej. Wcale nie dziwią mnie komentarze zagraniczne utrzymane w tonie kpiny i politowania, po prosu na to zasługujemy.
    Na przykład lekarze - strajkują i domagają się zmiany systemu, rząd daje kase, a system pozostaje ten sam, górnicy - pół roku temu dostali ekstra emerytury teraz dostaną udziały w zyskach kopalń, od kogo ? Od bezrobotnych, którzy poniekąd są współwłaścicielami tych kopalń. A poważne zmiany w podatkach itp. Kazio zapowiada od 2009 roku, kpina.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów