Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 17-40f4L, 70-200f4L i filtry.

Hodga
    Guest

Domyślnie 17-40f4L, 70-200f4L i filtry.

Mam pytanie do użytkowników tych obiektywów, czyli 17-40f4L i 70-200f4L. Czy te obiektywy "kręcą mordką"? Szukałem tej informacji na ten temat, ale nie mogłem tego znaleźć. Mam zamiar kupić oba w niedalekiej przyszłości - szeroki nawet do 2 miesięcy - i dlatego pytam. Podejrzewam że pierwszy nie, ale nie wiem jak drugi. Istotne jest to dla mnie ze względu na wybór systemu filtrów. Chciałbym wziąć kołowy polar i szare Cokina.
    Drugie pytanie. Czy widoczna byłaby róznica dla tych obiektywów między super hmc, a super hmc pro1 - chodzi o Hoye? Pytam bo nie miałem z hoyą do czynienia, a na razie nie moge wrzucić kasy w "błoto".

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie kręcą

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

1: Obydwa nie kręcą mordką, co więcej, nawet nie wysuwają tubusu podczas zoomowania.
    2: Ja mam Hmc i nie widzę pogorszenia jakości optycznej. Nie wiem jak HMC pro1
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Do tele (70-200) to nawet nie myśl o kupnie Pro1 - szkoda kasy. Natomiast w przypadku 17-40 ma to sens jeżeli masz puszkę FF, jeżeli natomiast "z cropem" :-) to również sobie daruj kupowanie "slima".
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Hodga
    Guest

Domyślnie

W wyżej wymienionej sprawie mam jeszcze jedno pyytanie.
    Czy wiecie gdzie mogę kupić filtry połówkowe Cokina albo Hitecha?
    Dzięki za informację i namiar.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

raysfoto.pl

Uprawnienia umieszczania postów