Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Sigma 70-300/4.0-5.6 ktora? :)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Zmieniam Sigme na Canona, bo potrzebne mi szklo ktore 1:1 bedzie...
    A czemu nie bierzesz pod uwagę Tamrona 90/2.8. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że optycznie dorównuje Canonowi, lub jest nawet lepszy. A tańszy na pewno :wink:

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    A czemu nie bierzesz pod uwagę Tamrona 90/2.8. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że optycznie dorównuje Canonowi, lub jest nawet lepszy. A tańszy na pewno :wink:
    Nie samym macro czlowiek zyje ;-) A w tych momentach Canon wychodzi z tej pary zdecydowanie na prowadzenie dzieki USM :-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Nie samym macro czlowiek zyje ;-) A w tych momentach Canon wychodzi z tej pary zdecydowanie na prowadzenie dzieki USM :-)
    Jak ci 'portret' ucieka z kadru to na pewno

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Oj Vitez Vitez

Gdyby pytanie brzmialo "Ktory z obiektywow jest lepszy Canon czy Sigma" to nie byloby problemu kazdy bylby w stanie na nie odpowiedziec. Gdybys odpowiedzial "Przypuszczam ze Kavoo zmienia jedno szklo na drugie dlatego ze ... i tu argumentacja ..." super. Ale to co odpowiedziales nijak mialo sie do mojego pytania i nic do dyskusji nie wnioslo. Odpowiedz "bo potrzebuje" poziomem siega podstawowki. Dla mnie EOT. Takie dyskusje nic merytorycznego nie wnosza i tylko zasmiecaja forum. Ale powiem Ci ze jestes pierwszym moderatorem jakiego znam ktory ewidentnie nabija sobie posty.

Do Kavoo i Jurka

Dzieki chlopaki za odpowiedz ... tak myslalem ze chodzi o odleglosc i USM. Ale zupelnie zapomnialem o Tamronie 90/2.8 i to chyba na niego padnie wybor

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Ale powiem Ci ze jestes pierwszym moderatorem jakiego znam ktory ewidentnie nabija sobie posty.

Just LOL.

Wierz mi... naprawde nie potrzebuje nabijac sobie postow - kuknij na statystyke czy posortuj sobie ilosc uzytkownikow wg ilosci postow - ja juz z 6 lat temu nauczylem sie nie liczyc postow sobie czy innym na innych forach, ale jak cie to tak kluje to wyjasnie - mam po prostu duzo wolnego czasu i wypelniam go pismactwem, ale dzieki - usmialem sie do lez . Po prostu odpowiedzialem za kavoo bo wydawalo mi sie ze nie zauwazyles jego powodu do zmiany obiektywu i dziwie sie ze sie tak uniosles ze ktos inny niz sie spodziewales smial ci odpowiedziec na pytanie :P

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane

Dzieki chlopaki za odpowiedz ... tak myslalem ze chodzi o odleglosc i USM. Ale zupelnie zapomnialem o Tamronie 90/2.8 i to chyba na niego padnie wybor
    McKane, a nie bierzesz pod uwagę Sigmy 180 f/3.5 Macro? Mam to szkło i jest po prostu niesamowite! A focić można już z odległości 48 cm. No, chyba że krótszy obiektyw makro ma służyć też jako np. portretówka.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Szklo jest swietne ale cena zupelnie nie ma moje mozliwosci finansowe.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Awatar turbo
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Witam a jak sprawuje się ta sigma (70-300/4.0-5.6 ) przy ogniskowych 70-80. W sumie nie zależy mi na końcówce 300 więc może jakaś alternatywa 70-200 za podobne pieniądze
    pozdrawiam
    Graty: NIKON, parę szkieł Zdjęcia: plfoto.com oraz galeria

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów