Strona 229 z 254 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Co wy o tym sądzicie, czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Jeśli mówić, że zdjęcia za pieniądze to ile? 50zł za sesje? A może 100zł, w końcu jest to niełatwe i czasochłonne, a wydaje mi się, że zdjęcia nie najgorsze. Polecam zajrzeć na mojego bloga )jest w stopce) , mam tam trochę świeżych zdjęć tego typu. Oceńcie ile mógłbym brać za takie sesje i jak rozwiązać ten dziwny, ale kłopotliwy problem.
    Nie jest to łatwe, ale prędzej czy później musisz zacząć stawiać sprawę jasno. Jeżeli sam wyliczyłeś, że wychodzi Ci 8 godzin pracy z jedną sesją, to mów o tym wprost. To kupa czasu, żeby go poświęcać na działania charytatywne.

Inna sprawa, że teraz Twoi znajomi myślą o naszej-klasie czy facebooku, a za kilka lat przyjdzie czas ślubów. Jak myślisz, do kogo przyjdą, gdy zamiast wydawać kilka tysiaków za ceremonię, plener, itp. będą mogli mieć ładne zdjęcia za darmo?

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogis Zobacz posta

Inna sprawa, że teraz Twoi znajomi myślą o naszej-klasie czy facebooku, a za kilka lat przyjdzie czas ślubów. Jak myślisz, do kogo przyjdą, gdy zamiast wydawać kilka tysiaków za ceremonię, plener, itp. będą mogli mieć ładne zdjęcia za darmo?
    bardzo konkretnie podsumowane . Mysle ze mozesz sie tego trzymac.
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Domyślnie

Tak tylko krótko wtrącę, że po przeczytaniu pierwszych 30 stron wątku właśnie zarejestrował...bym się na iStock'u. Chcąc nadesłać pierwsze 3 fotki testowe wywaliło mi:
    "Service Unavailable - DNS failure
    The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.
    Reference #11.6c1cdbc1.1268254980.93f35e9
    "

Trzymajcie kciuki tak ogółem
    Ex-`pracownik` Canon Polska.
    • Canon 40D • Tamron 17-50 VC • Helios 58mm f/2 • Canon Deluxe 10 EG • REVUEtron c35s • Raynox DCR250 • 250, 500, 1000W •
    http://sobiech.deviantart.com
    http://NFSPlanet.pl

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Co wy o tym sądzicie, czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Jeśli mówić, że zdjęcia za pieniądze to ile? 50zł za sesje?
    Kiedys robilem sesje 2 dalszym znajomym dziewczynom - jakies 1,5-2h chodzenia z aparatem, zdjecia na CD bez obrobki poza 2szt - wzialem 80zl za to.
    Innym razem roziblem zdjecia bardzo bliskim znajomym i wzialem 50zl za sesyjke trwajaca ok 1-1,5h ale tez wiecej posiedzialem przed kompem. Ktos powie ze malo ale od czegos trzeba zaczac i przy okazji na kims pocwiczyc Od tamtej pory sie troszke zmienilo moje myslenie i wyposazenie i raczej bym nie wzial mniej jak 100zl za wyjscie ze sprzetem z domu ale tez oddal bym mniej zdjec i nieco bardziej obrobionych - poprostu postawilbym na jakosc zdjec niz na ich ilosc.
    Co do konkretnej odpowiedzi na Twoje pytanie to musisz sam znalezc jakas rownowage i wziasc tyle zeby znajomi nie popatrzeli na Ciebie jak na chama ale i z 2giej strony bys nie musial doplacac do tego Zawsze tez mozesz na ich propozycje powiedziec ze za tyle to Ci sie nie oplaca wychodzic z domu itp.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jako ciekawostke tylko dodam ze 1dnemu znajomemu corce zrobilem 12 zdjec pod kosciolem z okazji komunii + pozniejsza ich obrobka - nie chcialem za to nic (mimo wszystko wcisnal mi za to conieco) - teraz przyszlo do tego ze jego starsza corka bedzie miala wesele i przyszli do mnie w tej sprawie - zapytali o cene - podalem im "normalna" jaka panuje na rynku i bez zadnych ale sie zgodzili wiec czasem takze "darmowa reklama" moze zaskutkowac tym ze przyjda do ciebie pozniej i zostawia wieksze pieniadze bo beda Ci ufali i beda woleli zaplacic Tobie niz jakiejs firmie x.
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 11-03-2010 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Po 3 dniach wtescie zarobilem 1.26 kredytu na fotolii cokolwiek to oznacza
    Co mnie dziwi te same fotki poslalem do dreamstocka i wszystko odrzucili.
    Czy to normalne czekac 5 dni na ocene 3 fotek na istocu?

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Po 3 dniach wtescie zarobilem 1.26 kredytu na fotolii cokolwiek to oznacza
    Co mnie dziwi te same fotki poslalem do dreamstocka i wszystko odrzucili.
    Czy to normalne czekac 5 dni na ocene 3 fotek na istocu?
    tydzień do dwóch to norma..
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Dobra, kwestia sesji portretowych już załatwiona. Narazie stawką minimum 100zł i jeśli ktoś naprawdę będzie chciał to sie zgodzi, a tym, którzy szukają zdjęć za darmo pozostanie szukanie kogoś innego. Ale teraz mam inny dylemat. Otóż mam propozycje robienia zdjęć na ślubie w czerwcu, ale nie wiem jaką stawkę zaproponować. Ślubu jeszcze nie robiłem, ale myślę, że dam sobie radę (wierze w siebie ) Do tego czasu będę miał 5D + 17-40L + 50/1.4 + 85/1.8, lampe, karty, akumulatory i pożyczę 40D od znajomego jako backup. Czy mogli byście doradzić ile sobie za to zawołać? Wiadomo, ze nie mogę krzyknąć ceny rynkowej, bo nie mam doświadczenia, a zależy mi na tym ślubie, bo to i trochę grosza i doświadczenie i reklama jakby nie patrzeć. Nie będę tu podawał mojej propozycji, zdam się narazie na wasze sugestie Mam czas do jutra na odpowiedź co do stawki za to. Będzie to wskazówka na dalsze śluby bo prawdopodobnie będę miał w tym roku jeszcze z 2.

Aha, ma to byś cały dzień, czyli przygotowania, ceremonia, plener, wesele. Liczę na waszą pomoc.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Slub we Wronkach? Czy inna miejscowosc?

Znajomi czy obca osoba?

Trudno dac jednoznaczna odpowiedz.
    Tak jak napisano wyzej - sama sesja/slub to nie tylko dzien zdjeciowy. Pozniej obrobka to kolejne godziny.. wiele godzin.

Chyba ze dajesz plytke z tym co puszka zrobila i juz (nie polecam).

Jesli jednak podac jakas kwote - to w zalenosci od miejsca i cen rynkowych - powiedzialbym 1000pln.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

O oddaniu nieobrobionych fot oczywiście nie ma mowy, no bez przesady

Ślub we Wronkach, ludzie są mi nie znajomi, póki co tylko rozmowa telefoniczna, w najbliższym czasie mam się z nimi spotkać w jakimś lokalu i porozmawiać przy herbatce. Myślę, że pogadam z nimi żeby dopłacili do ceny mojej usługi jakąś kwotę, która w całości pójdzie na druk odbitek 21x15 albo 30x20 (ile będą chcieli i jakie będą chcieli) w jakimś porządnym labie, po przygotowaniu zdjęć do druku, w tym konkretnym labie, żeby efekty były jak najlepsze, a nie przypadkowe.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No to powodzenia na spotkaniu i pochwal sie wynikiem ;D

Strona 229 z 254 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów