Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mutt Zobacz posta
    Robilem zdjecia dart'som. W sumie realizowalem to przez 3 tyg, ale codziennie do ok 16 mam szkole wiec tak ok 5-6 h dziennie. Jako oswietlenie uzywalem jeden octabox, parasolka i lampa przeswietlajaca tlo.

W sumie myslalem nad czyms w okolicach 4-5 zl/szt
    Zakłądam że "dart'sy" to coś związanego z rzutkami do tarczy itp. bo w sumie z niczym się to mi nie kojarzy.. ale raczej z tego co piszesz to dosyć powtarzalne bez specjalnej napinki - typu powiesić/postawić - zdjęcie - kontrola na wyświetlaczu - zdjąć - następne.. to cena którą podałeś to uczciwe pieniądze - licząc czy stawką godzinową na poziomie 50 zł/h albo 5 zł za zdjęcie wyjdą ceny rzędu 4000-5000 i to jest ok.. (licząc inaczej - za wynajęcie studia zapłaciłbyś około 35-50zł za godzinę plus robocizna czyli pieniądze przyzwoite) - zresztą licząc godziny to wychodzi tyle co byś miesiąc na etacie robił - czyli to uczciwa pensja .. jeszcze kwestia czy te 4-5 zł (ja bym brał 5 ) to netto czy brutto czy bez kwitów do ręki czy na jakąś umowę o dzieło itp. (czyli czy tyle ci zostanie czy jeszcze jakieś podatki itp.).. ale jakby ci wyszło tyle "na rękę" to będzie chyba ok, sprzęt i czas też kosztują (i nie daj sobie wmówić że jak na twój wiek to za dużo chcesz kasy bo to nie ma znaczenia - liczy się tylko czy zdjęcia są ok)
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 17-10-2008 o 21:08
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów