Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Chciałbym fotografować przedmioty codziennego użytku, jakieś owoce, warzywka, czy inne drobne rzeczy. Tylko mam obawy, że stół szer. 50-60cm byłby po prostu za wąski. Są może szersze (nie znalazłem) lub...jest jakaś alternatywa?
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Bywalec

Domyślnie

są, ale niestety drogie
    np. Fomei ma stół ok. 1x2 m - jego cena to 1500 zł
    alternatywą może być plexi formatu 1x2 m (cena ok. 150 zł np. w castoramie) ale tu potrzeba trochę zmysłu młodego technika bo trzeba to jakoś trwale wygiąć (w/g mnie najlepiej przy użyciu gorącej wody bo palnik może osmolić plexę) i zbudować do tego jakiś stelaż
    trzecie wyjście to płyta plexi 1x1 m która w całości służy jako płaszczyzna pozioma (podstawa stołu) a jako tło pionowe (wbrew pozorom nieczęsto wykorzystywane) np. tło polipropylenowe (funsports) cena to jakieś 25-30 zł za rolkę które można powiesić na stelażu ze statywów oświetleniowych ... pierwsze rozwiązanie (stół dedykowany) fajne bo gotowe, ale drogie, w drugim przypadku w grę wchodzi wyobraźnia i kombinacje
    pozdrawiam
    Tomek

Uprawnienia umieszczania postów