Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek w Zobacz posta
    Robgr85 - napisałem dokładnie, że można sprzedawać zdjęcia na IS i równocześnie na Getty, nic nie wspominałem o innych macrostockach. To po pierwsze. Po drugie, za jedno zdjęcie na pewno więcej dostałbym na Getty, ale biorąc pod uwagę ilość sprzedawanych zdjęć łączne zarobki wcale nie musiały by być niższe. Z opinii wielu ludzi na forum IS, którzy sprzedają równocześnie na Getty, zarobki z Getty są dodatkiem do zarobków na IS. Na microstockach można zarabiać kilka - kilkanaście tys. dolarów miesięcznie, i wielu fotografów tak zarabia. Zgadzam sie, że fotografowie z najwyższej półki raczej nie sprzedają zdjęć przez IS - ale oni raczej robią zdjęcia pod konkretne zlecenie i z tego mają bardzo dużą kasę.
    co Ty do mnie piszesz człowieku!

Po pierwsze! Osoby o których piszesz mają po kilkatysięcy fotek na IS i zwykle kilka/kilkanaście (jakby nie patrzeć dużo mniej) na Getty, ciężko więc żeby te kilka zdjęć z getty przebiło najlepsze z IS. Jeśli by mieli taką samą galerię na Getty to nie ma szans aby zarobili mniej niż na IS.

I jeszcze jedno - poczytaj sobie o macrostockach - w związku z rozwojem microstocków sprzedaż na macrostockach znacznie spadła. Pozdrawiam
    rili? A skąd ty takie informacje czerpiesz. Mogę powiedzieć że g**** prawda. Może czas abyś Ty sobie poczytał? Bo na razie wypisujesz jakieś brednie wyssane niewiadomo skąd.

dla przykładu raport wyników finansowych alamy.com:

macrostock jest kierowany do trochę innego targetu. SeeYa!
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 16-05-2008 o 12:38
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów