Strona 182 z 254 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 811 do 1 820 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

w MY Profile masz zakladke mY Sales i tam masz wszystko dokladnie o sprzedazach... ...dodanie do koszyka to to nie jest bo w statystykach mozesz zobaczyc ilosc dodan do koszyka... COMP znaczy COMPLIMENTARY tak jest okreslane na Shleter zdjecie o niskiej rozdzielczosci, oznaczone znakiem wodnym, zdjecie sciagniete za darmo, lub czesc zdjecia

"Comp" to takie okreslenie ktore ciezko mi po polsku wyjasnic
    Ostatnio edytowane przez rypson ; 09-03-2008 o 17:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    a czy zdjęcie ze stocka można wycofać? - np w sytuacji gdy chcę sprzedać komuś prawa autorskie
    przynajmniej z tych ktorych uzuwalem - TO TAK. Po prostu nalezalo skasować zdjecie i tyle.

Witam,
    jeśli chodzi o dokument ID na Shutterstock to już to przerabiałem z nowym dowodem i nie przeszło. Próbowałem ich przekonać, że w ramach UE to mój ID jest międzynarodowym dokumentem ale oni po kolejnej weryfikacji stwierdzili ostatecznie, że jeśli chodzi o Wschodią Europę to musi być paszport i tyle.
    Miałem dokladnie taka sama sytuacje, dowod osobisty niestety nie przeszedl weryfikacji. Nie pozostaje nic innego jak tylko paszport.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirqu Zobacz posta
    przynajmniej z tych ktorych uzuwalem - TO TAK. Po prostu nalezalo skasować zdjecie i tyle.

Miałem dokladnie taka sama sytuacje, dowod osobisty niestety nie przeszedl weryfikacji. Nie pozostaje nic innego jak tylko paszport.
    na te pytania daliśmy odpowiedzi już dużo wcześniej... zatem po co się produkujesz?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Czy ktoś zna jakąś stronę/książkę o o fotografii stockowo-studyjnej gdzie jest mnóstwo backstage'ów?
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Czy ktoś zna jakąś stronę/książkę o o fotografii stockowo-studyjnej gdzie jest mnóstwo backstage'ów?
    Proszę bardzo - mam tą książkę - bardzo fajna
    http://humalibra.pl/?site=zakupy&id_produktu=3261

Jedna z opinii, którą podzielam:
    Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    "Still life and special effects photography
    a guide to professional lighting techniques" Roger Hicks, Frances Schultz

Piętnaście stron wprowadzenia, w tym, opis piktogramów, podstawowy opis rodzajów lamp studyjnych, a potem:
    schemat ustawienia lamp, opis, zdjęcie,
    schemat ustawienia lamp, opis, zdjęcie,
    i tak przez prawie trzysta stron. Cudo dla takiego lajkonika jak ja. Znajomość angielskiego jest przydatna, ale nie jest to warunek konieczny do korzystania z tej książki. Wszystko jest fantastycznie rozrysowane. Koszt w amazon.com jakieś 25$ z przesyłką do Bolandy.
    ja kupiłem na allegro za 62 zł o ile pamiętam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar RICO

Domyślnie

Witam ponownie.Powiedzcie mi, czy na fotolii przy wysyłaniu zdjęć ustalam sam cenę tego zdjęcia, czy oni to robią?bo kupiono mi jedno zdjęcie o najmniejszej rozdzielczości.Pytam, bo przy wysyłaniu zdjęcia na dole w tabelce są podane rozmiary zdjęcia i ja mam zaznaczone to najniższe.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Proszę bardzo - mam tą książkę - bardzo fajna
    http://humalibra.pl/?site=zakupy&id_produktu=3261

Jedna z opinii, którą podzielam:

ja kupiłem na allegro za 62 zł o ile pamiętam
    Hmm niedostepna, a na allegro nie ma. Napisałem im maila z pytaniem w jakim czasie mogą mi sprowadzić tą książkę. Chyba, że mógłbyś mi sprzedać tą ksiązke hm?

P.S. Ile czeka się średnio na zatwierdzenie zdjęc na 123rf? czekam już tydzień i ni hu hu...
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Hmm niedostepna, a na allegro nie ma. Napisałem im maila z pytaniem w jakim czasie mogą mi sprowadzić tą książkę. Chyba, że mógłbyś mi sprzedać tą ksiązke hm?
    Niestety,mój egzemplarz na razie nie jest na sprzedaż.. z tego co wiem mają w tej księgarni pare dostaw w raku, więc coś powinni mieć.. albo sprawdź na amazon.com czy gdzieś w sieci - nawet z przesyłką to nie powinno za bardzo drogo wyjść - ktoś pisał że 25$ więc to nie tak drogo..
    Nawet coś jest na amazonie
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 09-03-2008 o 22:24
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    w MY Profile masz zakladke mY Sales i tam masz wszystko dokladnie o sprzedazach... ...dodanie do koszyka to to nie jest bo w statystykach mozesz zobaczyc ilosc dodan do koszyka... COMP znaczy COMPLIMENTARY tak jest okreslane na Shleter zdjecie o niskiej rozdzielczosci, oznaczone znakiem wodnym, zdjecie sciagniete za darmo, lub czesc zdjecia

"Comp" to takie okreslenie ktore ciezko mi po polsku wyjasnic
    Hm. Comp to composition image czyli miniaturka o niskiej jakości, którą ściągasz w celu przygotowania podglądu pracy dla klienta. Jak mu się praca spodoba, kupujesz zdjęcie wysokiej jakości/rozdzielczości.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Hm. Comp to composition image czyli miniaturka o niskiej jakości, którą ściągasz w celu przygotowania podglądu pracy dla klienta. Jak mu się praca spodoba, kupujesz zdjęcie wysokiej jakości/rozdzielczości.
    dzięki za rozjaśnienie. Brzmi przyjemniej niż wersja podawana wcześniej przez jednego z kolegów
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 182 z 254 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów