Strona 170 z 254 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec

Domyślnie

RICO, przyjrzyj się swoim fotografiom w 100% wielkości i oceń, czy są w nich szumy (często w niektórych miejscach są, a innych nie, więctrzeba luknąc na całą fotkę, szczególnie wo okolicahc cieni bywają duże szumy)
    a może są artefakty?
    niestety na fotolii nie opisują szczegółowo powodu odrzutu zdjęcia, ale nie zniechęcaj się od razu, bo może po prostu ktoś miał zły dzień
    na dreamstime dostałbyś opis co jest nie tak, ale to też bywa bardzo różnie

gdyby jednak się okazało, że masz problemy nadal, to może wrzuć jakąś fotkę, a ludki tu pomogą, podpowiedzą co będą w stanie
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cos okropnego Zobacz posta
    Witam,
    czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy "Enhanced License Sale" - widnieje taki napis przy sprzedanej fotce na SS, moje zdziwienie bylo kiedy sie okazało ze poszła za 20$.

Mam jeszcze jedno pytanko do zaawansowanych fotografików.

W niedługim czasie zamierzam kupić sobie Canona 40D, jaki obiektyw do tego dobrac (tymczasowo) na okolo 1 roku, mysle ze po tym czasie lub wczesniej bede dokupować obiektywy o stałej ogniskowej, niestety portfel jest teraz za szczupły.
    Myślę o obiektywie "uniwersalnym" który przyda mi sie do fotografii stockowej, robienie zdjęć macro, krajobrazu, portret, itp. cena jaką mogę teraz przeznaczyć na obiektyw to 2.000 PLN.
    Sprzęt zawsze kupować będę w USA po przeliczeniu na zł ceny są znacznie niższe.
    Pozdrawiam Wszystkich forumowiczow
    wszystko w jednym... trochę ciężko... ja bym wziął 40d + kit + canon 100mm USM /f2.8

w kicie będziesz mieć ajko taki szeroki kąt (krajobraz), a c100mm/f2.8 doskonale będzie spisywał się przy portrecie oraz macro. Nie wiem jaka jest różnica cen między PL a USA. Napisz ile jesteś w stanie wydać na Polskim rynku foto.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar RICO

Domyślnie

Dzięki za radę fotoalojaPomyślę o tym.A powiedz mi jedną rzecz-na dremstime dodałem trzy zdjęcia i jak dam mój profil , potem portfolio to wychodzi mi "no images found".to gdzie są te moje trzy zdjęcia?

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

ja zdecydowanie odradzam kit'a jeżeli zdjęcia mają być robione pod stocki. Abberacje oraz inne niedoskonałości mocno ograniczają jego użycie jako szkła ktorym robi się zdjęcia do stocków.

"cos okropnego" - nie ma szkła do macro i jednocześnie szerokiego kąta do landszaftów

Cytat Zamieszczone przez RICO Zobacz posta
    Dzięki za radę fotoalojaPomyślę o tym.A powiedz mi jedną rzecz-na dremstime dodałem trzy zdjęcia i jak dam mój profil , potem portfolio to wychodzi mi "no images found".to gdzie są te moje trzy zdjęcia?
    Management area -> pending files
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 22-02-2008 o 21:06
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie

Dzięki już się odnalazły.Mam jeszcze pytanko: w tej tabelce gdzie mam zdjęcia po prawej stronie nad słowem "Submit" są puste kwadraciki. Mam je zaznaczyć???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Myślę o obiektywie "uniwersalnym" który przyda mi sie do fotografii stockowej, robienie zdjęć macro, krajobrazu, portret, itp. cena jaką mogę teraz przeznaczyć na obiektyw to 2.000 PLN.
    ja to odczytałem tak, że kolega chciałby aby obiektyw(y) nadawał(y) się do stocków i od macro i do portretu i do krajobrazu. Chyba kolega nie chciał panoram wrzucać na stocki.

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    ja zdecydowanie odradzam kit'a jeżeli zdjęcia mają być robione pod stocki. Abberacje oraz inne niedoskonałości mocno ograniczają jego użycie jako szkła ktorym robi się zdjęcia do stocków.
    kit zaproponowałem jako rozwiązanie tymczasowe, które pozwala na fotografowanie przy krótkich ogniskowych. Z tym że kit doskonały nie jest nie ma sensu się sprzeczać (niemniej dużo fotek które zaakceptowali stockach takich jak istock czy ss zrobiłem właśnie KIT'em). Ale... skoro źle radzę to podaj lepszą opcję dla kolegi który w cenie 2000pln chce mieć obiektyw(y) do macro, portretu, stocków, oraz krajobrazów.

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 22-02-2008 o 22:55
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Co tu taka cisza?Ja powoli brnę do przoduMam już całe trzy zdjęcia na fotolii i cieszę się jak dziecko z lizaka

Domyślnie

RICO no t w koncu daj ink do swojego portfolio na Fotoli ...

Domyślnie

Jeszcze nie mam się czym chwalić,ale jak będę miał więcej fotek,to zamieszczeMam dylemat jaki aparat wybrać-CANON 400D czy NIKON D40X.

Domyślnie

canon 400D

I nie chodzi zeby sie chwalic ale linka moglbys dac....

Strona 170 z 254 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów